Katil Kocaya Müebbet, Kayınpedere 25 Yıl - Son Dakika
Güncel

Katil Kocaya Müebbet, Kayınpedere 25 Yıl

Katil Kocaya Müebbet, Kayınpedere 25 Yıl

İzmir Bayraklı'da yeni evlenen Pınar Yolver'i döverek öldürdükleri iddiasıyla eşi Mehmet Y.'yi müebbet, kayınpederi Semet Y.25 yıl hapis cezasına çarptırdı.

31.10.2013 16:34  Güncelleme: 12:18

İzmir Bayraklı'da yeni evlenen Pınar Yolver'i döverek öldürdükleri iddiasıyla eşi Mehmet Y.'yi müebbet, kayınpederi Semet Y. 25 yıl, kayınvalide ve görümcesini ise 5'er ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşma sonrası açıklama yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri başlarına, siyah duvak taktı.

Olay geçen 18 Nisan'da 184417 sokak 5 numaradaki apartmanın 4'üncü katında meydana geldi. Henüz iki ay önce, şoför 28 yaşındaki Mehmet Y. ile hayatını birleştiren 19 yaşındaki Pınar Yolver, iddiaya göre eşinden ve eşinin ailesinden şiddet görmeye başladı.

Evlendiği günden beri eşinin şiddet uyguladığı öne sürülen Pınar Yolver, olay gecesi de henüz bilinmeyen bir nedenle tartıştığı eşi Mehmet Y. tarafından dövüldü.

İddiaya göre, kayınpederi 56 yaşındaki Samet Y.'nin de müdahale edip dövdüğü Pınar Yolver, baygınlık geçirdi. Pınar Yolver, evde kendisine gelmeyince eşi Mehmet Y. tarafından, yakındaki bir hastaneye götürülüp, terk edildi.

Doktorların çabalarına rağmen yeni gelin Pınar Yolver, hayatını kaybetti. Operasyon sonucu koca Mehmet Y., babası Semet Y., annesi Elif Y., kızkardeşleri Pelin Y. ve Selfet Y., yakalanıp, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen beş kişiden görümce Selfet Y., dışındakiler tutuklandı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamede, adli tıp raporuna göre Pınar Yolver'in vücuduna kızgın ütüyle de basılarak işkence yapılarak öldürüldüğünü belirtti.

Savcı, iddianamade sanıklar Mehmet Y. ve Samet Y., hakkında Tasarlayarak kasten yakın akrabayı öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, Elif Y., Pelin Y. ve Selfet Y., hakkında da suç dellilerini gizleme ve yok etmeö suçundan 6 ay ile 5 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanmaları için dava açtı. Kayınvalide Elif Y. ile büyük kızı Pelin Y., ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Pınar Y.'nin eşi Mehmet Y., kayınbabası Semet Y., ile tutuksuz sanıklar kayınvalide Elif Y., görümceleri Pelin Y, ve Selfet Y. ile davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatları, platformun temsilcisi Senem Deniz Kural katıldı.

"VERİLECEK CEZAYA RAZIYIM"

Sanık Mehmet Y., savunma yapmakta güçlük çektiğini, eşini çok sevdiğini, ölümüyle büyük vicdan azabı çektiğini, ailesinin hiçbir ilgisi olmamasına rağmen yaşamlarını tersine döndürdüğünü, babasının kendisiyle birlikte 6.5 aydır tutuklu olmasından dolayı ayrı bir üzüntü yaşadığını, mahkeme ne ceza verirse versin ömür boyu vicdan azabı çekeceğini söyleyerek, "Eşimin bana küfür etmesi üzerine bu olay meydana gelmiştir, çok pişmanım." dedi.

Sanık Semet Y., daha önce dinlenen tanıkların beyanlarına göre kendisinin maktülü dövdüğüne dair beyanlarını kabul etmediğini, dövmesini gerektirecek bir durumun yaşanmadığını, kendisinin tanıklara böyle ifadelerde bulunmuşsa bile bunları oğlunu korumak maksatlı söylemiş olabileceğini, geliniyle arasında hiçbir problem yaşanmadığını, beraatini talep ettiğini söyledi.

KOCA İLE KAYINPEDERE CEZA

Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, sanık Mehmet Y.'ye Yakın akrabayı öldürmekö suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verip, daha sonra Fail yararına cezayı hafifletecek takdiri nedenlerin varlığıö nedeniyle bunu müebbet hapis cezasına indirirken, sanık Semet Y.'ye de önce Kasten adam öldürmekö suçundan müebbet hapis, ardından aynı indirim maddesini uygulayarak 25 yıl hapis cezası verdi. Heyet, Elif Y. ve Pelin Y.'ye Suç delillerini yok etmekö suçundan 5'er ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, sanık Selfet Y.'nin beraatine karar verdi.

DURUŞMA SONRASI FENALAŞTI

Kararın ardından dışarıya çıkan sanık Elif Y., fenalaştı. Çağırılan sağlık ekibi kadına müdahale etti. Duruşmaya gelmek için yola çıkan va Aydın'da kaza yaptıkları öğrenilen Pınar Y.'nin annesi Şirinaz Demir ve akrabaları ise duruşmaya yetişemedi. Avukatları kararı telefonla bildirdi.

SİYAH DUVAK TAKTILAR

Duruşma sonrasında, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup, cinayete kurban giden bazı kadınların ailelerinin katılımıyla başlarına siyah duvak takarak, adliye binası girişinde basın açıklaması yaptı. Plafform sözcüsü Türkan Paker, geçen aylara nazaran bu ay kadın cinayetlerinde düşüş yaşandığını, bunun kendileri için de sevindirici olduğunu dile getirdi. Paker, devam eden kadın cinayetleri davalarının takipçisi olacaklarını söyledi. Pınar Y.'nin annesi Şirinaz Demir, babası Münür Demir'in avukatı Erkan Enver, daha önceki celselerde olayın açıklığa kavuşturulabilmesi için olay yerinde keşif ve sanıkların cep telefonlarının kayıtlarının istenmesine dair taleplerinin reddedildiğini, bu hususları konu ederek kararı temyiz edeceklerini söyledi. Platform avukatı Çağla Deniz Felamur da, verilen cezaların yetersiz olduğunu, 25 Kasım günü TBMM'de görüşülecek yeni yasada kadın cinayetleri suçlarının ağırlaştırılması yönünde madde konulmasını talep edeceklerini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Katil Kocaya Müebbet, Kayınpedere 25 Yıl - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement