Kayakla Atlamada Norveçli Anderson Birinci, Yanar 47'nci Oldu - Son Dakika
Güncel

Kayakla Atlamada Norveçli Anderson Birinci, Yanar 47'nci Oldu

Kayakla Atlamada Norveçli Anderson Birinci, Yanar 47\'nci Oldu

Uluslararası Kayak Federasyonunun (FIS) düzenlediği Kuzey Kombine Kıta Kupasında Norveçli Anderson 102 metrelik atlayışıyla birinci, tek Türk sporcu Mustafa Öztaş Yanar ise 70 metreyle 47'nci oldu.25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının yapıldığı Erzurum'da 16 ülkeden 49 sporcunun katıldığı Kuzey Kombine Kıta Kupası Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise en yüksek kayakla atlama kulelerinde başladı.

07.01.2012 14:26

Uluslararası Kayak Federasyonunun (FIS) düzenlediği Kuzey Kombine Kıta Kupasında Norveçli Anderson 102 metrelik atlayışıyla birinci, tek Türk sporcu Mustafa Öztaş Yanar ise 70 metreyle 47'nci oldu.

25'inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının yapıldığı Erzurum'da 16 ülkeden 49 sporcunun katıldığı Kuzey Kombine Kıta Kupası Türkiye'nin ilk, Avrupa'nın ise en yüksek kayakla atlama kulelerinde başladı. İlk etapta 49 sporcu K95 rampasından atladı. Yaklaşık bir saat süren atlayışlar sonucunda Norveçli sporcu Anderson 102 metrelik atlayışıyla birinciliği yakaladı. Tek Türk sporcu Mustafa Öztaş Yanar ise 70 metre atladı ve 47'nci oldu. İkinci etabı Kandilli Kayak Merkezinde düzenlenecek olan Kuzey Kombine yarışlarında sporcular atlayışlardaki başarılarına göre sırayla kayaklı koşuda mücadele edecek.

Türk sporcunun kayakla atlama sporunda çok yeni olduğunu belirten Kayak Federasyonundan Orcan Mızrak Türkiye'den başarılı sporcular çıkacak. Mustafa Öztaş Yanar daha çok yeni. Zamanla iyi olacağına inanıyorum. Yarışlar çok güzel gidiyor. Ancak seyirci sayısı az. Erzurumluları yarışları izlemeye davet ediyorum diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayakla Atlamada Norveçli Anderson Birinci, Yanar 47'nci Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement