Kayınbiraderini Öldüren Sanık Hakim Önünde - Son Dakika
Güncel

Kayınbiraderini Öldüren Sanık Hakim Önünde

Kayınbiraderini Öldüren Sanık Hakim Önünde

İzmir'in Buca İlçesi'nde, sokakta şiddet uyguladığı eşi Mehtap B.'yi (37) kurtarmak isteyen kayınbiraderi Mehmet Ateş'i (35) bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan Görsel B. (51) hakkında müebbet hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı.

13.03.2015 12:45

İzmir'in Buca İlçesi'nde, sokakta şiddet uyguladığı eşi Mehtap B.'yi (37) kurtarmak isteyen kayınbiraderi Mehmet Ateş'i (35) bıçaklayarak öldürmekten tutuklanan Görsel B. (51) hakkında müebbet hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı.

Olay, geçen yıl 28 Kasım'da Buca'da meydana geldi. İki çocuk annesi Mehtap B., kendisine şiddet uygulayan eşi Görsel B.'nin yanından ayrılıp annesi Emine Ateş'in evinin yakınlarında bir ev tutup, iki çocuğuyla kalmaya başladı. Görsel B., olay günü annesinin evinde olan, ayrı yaşadığı eşi Mehtap B.'yi, telefonla arayıp eve gelmesini istedi. Görsel B., eve gelen Mehtap B. ile kızlarının okul meselesi yüzünden tartışmaya başladı. Görsel B., tartışmanın ardından eşi ve kızını dövdü. Bir fırsatını bulan Mehtap B., kızı ile birlikte evden kaçıp, karşıda bulunan kuyumcu dükkanına sığındı. Mehtap B., telefonla annesi ve kardeşini arayıp yardım istedi. Dükkandan çıkan Mehtap B., kardeşi ve kızı ile birlikte annesinin evine gitmek için yürümeye başladı. İddiaya göre Mehmet Ateş, telefonla eniştesi Görsel B.'yi arayıp, "Ablamdan ne istiyorsun" diyerek konuşmak için çağırdı. Otomobille gelen Görsel B., bir elinde bıçak bir elinde sopayla aşağıya indi. Eşi Mehtap B.'ye sopayla ve bıçakla vurmak için hamle yaptı. Bu sırada Mehmet Ateş, ablasının önüne geçince bıçaklandı. Göğsüne bir, kasığına da iki bıçak darbesi isabet eden Ateş, yaralandı. Araya girenler Görsel B.'yi etkisiz hale getirdi. Hastaneye kaldırılan Mehmet Ateş, yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Görsel B. sevkedildiği adliyede tutuklandı, hakkında müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına tutuklu sanık Görsel B., ölen Mehmet Ateş'in annesi Fatma Ateş, sanığın eşi Mehtap B., çiftin çocukları ve avukatları katıldı. Sanık Görsel B., kayınbiraderinin kendisini olay yerine davet ettiğini, konuşmak için gittiğini, sokağa girince ellerinde demir çubuk ve sopalarla 6-7 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını, kayınbiraderi ile boğuşmaya başladıklarını, Mehmet'in kulağını ısırdığını, elindeki bıçağı yere düşürünce kendini savunmak için bıçağı alıp rastgele savurduğunu öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Cevdet Ekizoğlu'nun sorusu üzerine sanık, olay günü eşiyle evde tartıştıklarını, eşi dışarı çıkıp "polis" diye bağırınca olayların bu aşamaya geldiğini ileri sürdü.

Sanık, eşi ve kızına şiddet uyguladığı ve eşiyle kızının kuyumcuya sığındıkları yönündeki iddiaların ise gerçek olmadığını, vücutlarındaki izleri de kendilerinin meydana getirmiş olabileceklerini söyledi.

Acılı anne Fatma Ateş ise olay günü kızının telefon ederek, "Anne beni kurtarın" dediğini ve kuyumcuya sığındıklarını anlattığını, oraya gittiklerinde torununun, "Anneanne bizi kurtar, babam bizi öldürecek" dediğini, bunun üzerine oğlunun, damadını arayarak "Gel konuşalım" dediğini anlattı. Kuyumcudan ayrılıp eve döndüklerini, eve girmek üzereyken damadının sokağa girdiğini gördüklerini söyledi. Damadının sopayla oğluna vurmaya başladığını, ayırmak için yanlarına gittiklerinde oğlunun yaralandığını gördüklerini belirtti. Ateş, oğlunun elinde bıçak ya da başka bir şey bulunmadığını da belirterek sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Sanığın eşi Mehtap B. de kızının okula devam etme meselesi sebebiyle eşiyle ayrı yaşadıklarını, olay günü kocasının, kızına şiddet uyguladığını, müdahale edince kendisini de dövdüğünü, öldürmekle tehdit etmesi üzerine dışarı kaçarak kuyumcuya sığındığını, telefonla annesini arayarak gelmelerini istediğini anlattı. Eve dönerken eşinin elinde sopayla kardeşine saldırdığını, onu yaraladığını söyledi. Bunu görünce eşini yakalayıp bırakmadığını, polis ekibi gelince de teslim ettiklerini, kocasının her zaman yanında bıçak taşıdığını anlattı.

Mehtap B. ifadesinde, olay tarihinden 1 yıl öncesine kadar eşiyle birlikte oturduklarını, Ankara'dayken kocasının başka bir kadın yüzünden kendilerini terk ettiğini, bunun üzerine evi İzmir' taşıdıklarını dile getirdi. Eşinin de Muğla'ya yerleştiğini, İzmir'de birlikte hiç yaşamadıklarını, bazen yanlarına gelip çocukları görüp evin ihtiyaçlarını giderip geri gittiğini, bazen de sadece para gönderdiğini belirtti.

Sanığın kızı Y.B. de olay günü babasının okul meselesi yüzünden kendisini ve annesini dövdüğünü, erkek kardeşinin olanları görünce ağlamaya başladığını, evden kaçarak polisi aradığını, eve dönerken annesini yalın ayak kaçarken gördüğünü, annesiyle birlikte kuyumcuya sığındıklarını anlattı.

Mahkeme heyeti, olay anının yer aldığı güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayınbiraderini Öldüren Sanık Hakim Önünde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement