Kayseri'deki Fetö Davasında 2'nci Gün (2) - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Fetö Davasında 2'nci Gün (2)

Kayseri\'deki Fetö Davasında 2\'nci Gün (2)

BOYDAKLAR'IN SAVUNMALARI DEVAM ETTİBoydak Holding eski Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak mahkemedeki savunmasında, böyle bir davada yargılanmaktan dolayı üzüntü duyduğunu belirterek şunları söyledi: "Bu iddialar karşısında burada bulunmaktan dolayı üzüntü duyuyorum.

02.11.2016 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BOYDAKLAR'IN SAVUNMALARI DEVAM ETTİ

Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak mahkemedeki savunmasında, böyle bir davada yargılanmaktan dolayı üzüntü duyduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bu iddialar karşısında burada bulunmaktan dolayı üzüntü duyuyorum. Bu zamana kadar mahkeme nedir? gizlilik nedir? Bilmezdim. Bu hain FETÖ terör örgütü yüzünden buradayım. Ben TMSF göreve gelmeden önce Boydak Holding'in yönetim kurulu başkan yardımcısıydım. Terör örgütü üyesi olmakla suçlanıyorum ama, ne için suçlandığımı bilmiyorum. İddianamede geçen vakıf 2009 yılında kurulmuştu. Darbe girişimine kadar vakıf her zaman incelenmiştir. Bizler, mülkiye amirliklerinden gelen talepler doğrultusunda yardımlarda bulunurduk. Yardım edilecek kişileri il mülkiye amirleri belirlerdi. Benim FETÖ ile herhangi bir bağım yoktur. Muhafazakar biri olarak AK Partiye destek vermiş biriyim. Torunumun yaşadığı sağlık sorunu nedeniyle son 4 yıldır İstanbul'da yaşamaktayım. Bu süreçte eşim ve ben hastanede refakatçi olarak kalıyorduk. Bunu herkes bilmektedir. Bu durumla ilgili bütün belgeler olmasına rağmen dikkate alınmamıştır. Aleyhimdeki iddiaları kabul etmiyorum. Ben, finans ve para işlerinden anlamam. Ben yatırım işlerinden sorumluydum. Ben son 6 yıl içinde 2 kez Amerika'ya gittim. Birinde mobilya fuarına katılmak ve eğitimini orada devam ettiren oğlumun yanında bulunmak için gittim. Diğerinde ise, yaşadığım sağlık sorunu nedeniyle Amerika'ya gittim. Herhangi bir terör örgütü ile bağım yoktur. İddianamede tanıkların verdiği ifadeleri görünce şaşkına döndüm. Gerçeğe aykırı konuşan bu tanıklarla ilgili yasal işlemlerimi gizli tutuyorum. Bugüne dek, kimsenin kalbini kırmadım. Benimle fotoğraf  çektirmek isteyenlerle çektirdiysem, ne suçum var. Umre'de çekilmiş bir fotoğraf var. Oradaki insanların çoğunu tanımam. 17-25 Aralık operasyonu dahil kimseden himmet adında para istemedim. Bizim Kayseri'de 14 bin çalışanımız vardı. Herkes beni Şükrü baba olarak bilir. Kimseye Şükrü Boydak para istedi dedirtmedim. Attığım tweetlerimi hatırlamıyorum. Zaten, teknolojiden anlamam. 3-4 yılda 5 tane tweet atmışım. Bu da benim aktif olmadığımı gösterir. O tweetleri de ben mi attım bilmiyorum. Amerika'da 7 yıldır eğitim gören oğlum Muhammet Lütfü'ye gönderdiğim paralar bile soruşturma dosyasına girmiştir. Yaşanılan bu süreçte çok mağdur olduk. Darbe en çok bana zarar verir. Bu örgütün verdiği zararları unutmamam mümkün değildir. Ben yardımları Allah rızası için yaptım. Şu anda bu yaptığım yardımlardan dolayı suçlanıyorum. Üzerime atılı suçlamalarda kastım olmadığı için tahliyemi talep ediyorum."

BENİMLE NİYE IN YOK?

Şükrü Boydak'ın çekilen fotoğraftakileri tanımadığını söylemesi üzere Mahkeme Başkanı "Bak benimle niye böyle fotoğraflarım yok" dedi. Bunun üzerine Şükrü Boydak, "Fosforlu olduğumuz dönemlerde siz de gelin fotoğraf çektirelim derdiniz" dedi.

Boydak Holdingin eski Yönetim Kurulu Üyesi Murat Bozdağ da savunmasında, "2 ay önce tutuklandım. Üzerime atılı suçlamamaları kabul etmiyorum. Bu iddialar doğru değildir. TMSF'nin el koyduğu Boydak Holding'in yönetim kurulu üyesiydim. Kayseri'ye 2006 yılında yerleştim. Kayseri'yi hiç bilmem. 100'ün üzerinde ülkeye ihracat yapan şirketin başındaydım. FETÖ/PDY örgütü ile herhangi bir bağım yoktur. Kimseye kurban ya da farklı bir bağış yapmadım. Evimde yapılan aramalarda çıkan harddisktte yer alan fotoğraflar bana ait değildir. OHAL şartlarında savunmamı yapmak için fiziki imkanlarım olmadı. 60 metrekarede 36 kişi kalıyoruz. Hapishanede önceden kitap alıp okuyabiliyorduk. Artık, kütüphanedeki görevli kişinin de FETÖ'den dolayı tutuklanması nedeniyle artık kitap da alamıyoruz. Evimde çıkan kitaplar yasaklı değildi. Bunları yasal olan yerlerden aldım" ifadelerini kullandı.

Bozdağ, mahkeme başkanından nezarette bulundukları zaman namaz kılarken ellerindeki kelepçenin çözülmesini istedi.

MUSTAFA BOYDAK'DA İDDİALARI KABUL ETMEDİ

KAYSO eski Başkanı ve Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Üyesi, tutuksuz olarak yargılanan Mustafa Boydak ise, "Herşeyden önce üzerime atılı suçlamalar doğru değildir. 15 Temmuz'da FETÖ tarafından ülkemizde darbe yapılmaya çalışılmıştır. Terörist başı Fethullah Gülen amacına ulaşamamıştır. Hain darbe girişiminde şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara ise Allah'tan şifa diliyorum. Ben FETÖ üyesi değilim. Ben işadamıyım. Ben çeşitli görevlerde bulundum. Benim ve ailemin terör örgütü ile herhangi bir bağı bulunmamaktadır. Biz aile olarak Allah rızası için yardımlar yaptık. Biz yardımları yaptığımız yerlerde bu yardımların doğru kullanılıp kullanılmadığını bilemeyiz. Böyle bir şeyde yardım yapılan yerlerde görev yapanların yargılanması gerekir" diyerek başladığı savunmasını şöyle sürdürdü:

"Biz eğitime önem veren bir aileyiz. Ağabeyim Hacı Boydak hapishanede olmasına rağmen sınavlarına girmektedir. Eğitimin bizde yeri ayrıdır. Kapımızı eğitim için çalanlara ayrı bakmaktayız. Allah rızası ve eğitim bizim hassas konularımızdır. İşte bu örgüt de bizim bu hassas noktalarımızdan faydalanmış olabilir. Burada bizim herhangi bir kastımız yoktur. Boydak Vakfı 20 Temmuz'da kapatıldı. Vakfın neden kapatıldığına anlam veremedik. Vakıfta yasaya hiçbir aykırılık yoktur. Boydak Eğitim ve Kültür Vakfı 2007 yılında kurulmuştur. Çalışanlara burslar verilmiştir. Orada 18 bin 500 kişiye burs vermişiz. Vakıf kriterlerinin dışında kimseye burs verilmemiştir. Biz, kimseyi ayırmadan bu yardımları yapıyoruz. Bu vakıfta 25 milyon liralık bir bütçe harcanmış. Vakıfta FETÖ'nün F'si ile ilgili bir suçlama varsa biz her türlü cezaya razıyız. Vakfın tüm harcamalarında özen gösterilmiştir. Biz şimdi verilen burslardan, hastanede tedavi gören hastalara yardım etmekten, aşevlerinde verdiğimiz yardımlardan dolayı bu işlerle suçlanıyoruz. KHK sonrası yardımlardan faydalanan kişiler artık yardım alamıyor. Ben bu kişilere yardımların yapılmasını tekrar talep ediyorum. Yaptığımız  yardımları helalinden kazandık ve helalinden yapıyoruz. Vakfın FETÖ ile ilgili bağlantılı olup olmadığı yapılan incelemeler sonrası ortaya çıkacaktır. Ben vakfın hesaplarının incelenmesini istiyorum. Firmamız çeşitli denetimlerden geçiyor. Son 4 yılda 200'ün üzerinde denetimden geçtik. Bizim endişemiz hayırseverliğe zarar verilmesin. Hayırseverlik anlayışımız FETÖ nedeniyle engellenecek diye bir korkum var. Biz her yere yardım yaptık. FETÖ ile mücadele 17-25 Aralık'tan sonra başlamış değil ben 15 yıldır mücadele veriyorum. Yaptığımız bir yurdu FETÖ'cüler ele geçirmişler. Kız öğrenciler kalıyormuş. 17-25 Aralık'tan sonra hemen onları çıkarttım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" diye konuştu. Boydak savunmasını yazılı olarak da sundu.

Duruşmaya ara verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri'deki Fetö Davasında 2'nci Gün (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement