Kayseri'deki Gezi Parkı Olaylarına Karışanların Yargılanması Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Kayseri'deki Gezi Parkı Olaylarına Karışanların Yargılanması Sürüyor

Kayseri\'deki Gezi Parkı Olaylarına Karışanların Yargılanması Sürüyor

Kayseri’deki Gezi Parkı olaylarına karışan 161 kişinin yargılanmalarına devam ediliyor.

12.12.2013 15:59

Kayseri'deki Gezi Parkı olaylarına karışan 161 kişinin yargılanmalarına devam ediliyor.

Eski Kayseri Adliyesi'nde devam eden duruşmada 161 kişinin ifadeleri grup grup alınıyor. Sabah saatlerinde başlayan duruşmaya mahkeme heyeti öğle saatlerinde ara verdi.

Verilen ara sonrasında adliye önünde açıklama yapan TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, "İçerde özellikle üniversite öğrencilerin büyük bir çoğunluğunun oluşturduğu 161 kişinin yargılanması yapılıyor. Ama içerideki durum pek istedikleri gibi gençleri baskı altına alma, gençleri fişleme korkuyla bir şekilde geri çekme amaçlarının başarılı olmadığının göstergesi. Ben de davayı izleme şansım olduğu için bunu birebir çok rahat söyleyebiliyorum. İçerde konuşma sırasında bütün gençler aynı Haziran direnişinde olduğu gibi yüzlerinde gülümsemeyi eksik etmeden o uyduruk iddianamenin o safsataları tamamen gözler önüne seriyorlar" diye konuştu.

Duruşmayı izleyen CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise " Türkiye Cumhuriyeti'nin saygın hakimleri, savcıları, avukatları, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olan gençler, bir komedinin oyuncuları olarak bugün bu adliyede yer alıyorlar. İçerde iddianame okunuyor. İddianame şunu söylüyor burada ki Türkiye'nin geleceği olan gençler suçları AKP binasının önünde bulunmak, suç aygıtları domates, limon, biber, su" dedi.

Mahkeme heyeti yaklaşık bir saat verilen aradan sonra yargılamaya devam ediyor. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayseri'deki Gezi Parkı Olaylarına Karışanların Yargılanması Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement