Kayseri Erü'nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven Oldu - Son Dakika
Güncel

Kayseri Erü'nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven Oldu

Kayseri Erü\'nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven Oldu

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğüne, Prof. Dr. Muhammet Güven getirildi.

14.01.2016 16:16

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörlüğüne, Prof. Dr. Muhammet Güven getirildi.

ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'un, 15 Haziran 2015 tarihinde Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'na (TÜSEB) atanmasının ardından, vekil Rektör olarak ERÜ İletişim Fakültesi Dekan Prof. Dr. Hamza Çakır getirilmişti. Üniversitede yapılan Rektörlük seçimlerinde ise en çok oyu olan 6 aday, YÖK'e bildirilmiş, YÖK de bu sayıyı 3 indirerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rektörlük görevini, bu üç aday içerisinden Prof. Dr. Muhammet Güven'e verdi.

Erciyes Üniversitesi Rektörlük Binası'nda, görev devir-teslim töreni düzenlendi. Törene, eski Vekil Rektör Prof. Dr. Hamza Çakır, yeni atanan Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven, rektör yardımcıları ve öğretim üyeleri katıldı. Burada görevini devreden Çakır, yeni rektöre başarılar diledi. Makamına oturan Rektör Prof. Dr. Güven, "Yaklaşık 7 ay önce Rektör adaylarını belirleme seçimine aday olmam ile başlayan süreç, önce değerli öğretim üyelerimizin teveccühü, daha sonra YÖK üyelerinin güveni ve nihayetinde sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle sonuçlanmıştır. Bu süreçte emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Allah'ın takdiri ile atanmış olduğum bu görevde emeğimi esirgemeyeceğimi ve bana tevdi edilen göreve layık olmaya çalışacağımı bilmenizi isterim" dedi.

Rektör Prof. Dr. Güven temel hedeflerinin; üniversiteyi erken dönemde küresel çapta yarışabilen, orta dönemde 'Makarr-ı Ulema' sıfatına yakışır biçimde uluslararası niteliklerde bilim insanlarını barındıran, ileri dönemde de evrensel bilgi üreten ve dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olacak Türkiye'yi bilimsel ve teknolojik olarak destekleyen bir üniversite haline getirmek olduğunu bildirdi. Güven, '7Bu hedefe ulaşabilmek ancak huzurlu bir ortamdan geçmektedir. Kökenini nereden alırsa alsın, gerek ülkemizin gerekse şehir ve üniversitemizin huzur, birlik ve dirliğine zarar verecek her unsur ile mücadele edeceğiz. Huzuruyla örnek olan ve bunu şehrimizin dokusuna da yansıtan Erciyes Üniversitesi'nin bu ortamının devamı için elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayseri Erü'nün Yeni Rektörü Prof. Dr. Muhammet Güven Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement