Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Kayseri'deki hayırseverlik geleneğinin ülke geneline yayıldığını belirterek, " Türkiye'de 'Kayseri Modeli' gelişti. Başka üniversitelere başka şehirlere örnek teşkil ediyor. Kayseri'ye gelip üniversiteyi, binaları gezen hayırseverler bulundukları şehirlerdeki üniversitelere katkıda bulunuyor" dedi.
Keleştemur, Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi'nde hayırseverlerin katkılarıyla yeniden düzenlenen kliniklerin açılışı ve hayırseverlere plaket taktimi töreninde yaptığı konuşmada, eskiden yurt dışında gittiklerinde büyük hastanelerin servislerinin önünde veya hastane binalarında oraya maddi katkıda bulunanların isimlerini gördüklerinde "Neden bizim ülkemizde yok" diye üzüldüklerini ifade etti.
Aradan geçen zaman içinde hayırseverlik konusunda Kayseri'nin örnek bir şehir haline geldiğini dile getiren Keleştemur, şunları kaydetti:
"Türkiye'de 'Kayseri Modeli' gelişti. Başka üniversitelere başka şehirlere örnek teşkil ediyor. Kayseri'ye gelip üniversiteyi, binaları gezen hayırseverler bulundukları şehirlerdeki üniversitelere katkıda bulunuyor. Başka illerdeki üniversite mensupları hayırseverlere katkı için gittiklerinde 'neden böyle birşey yapalım' diye sorduklarında Kayseri'yi örnek veriyorlar, hayırseverleri Kayseri'ye getirip gezdiriyorlar. Burada yapılanları görenler tereddüt etmeden bulundukları şehirlerde kendilerinden talep edilenleri yerine getiriyor. Kayserili hayırseverlerimize böyle güzel bir örnek teşkil ettikleri için çok teşekkür ediyorum."
Selçuklu, Osmanlı geleneğinin de hayırseverlik temeli üzerine kurulduğuna belirten Keleştemur, o dönemlerde yolcuların kervansaraylarda üç gün sorgusuz sualsiz yiyip içip yatabildiğini, üç günden sonra da durumu müsaitse para ödediğini ifade etti.
Kayseri'nin de bu konuma geldiğine dikkati çeken Keleştemur, " Hisarcık'taki bir binamızda hali vakti, ekonomik durumu iyi olmayan hasta yakınlarımız kalıyor. Elbisesi olmayanlara elbise veriliyor, yediriyor, içiriyorlar. Hastaneye ziyarete geldiklerinde getirilip götürülüyor, harçlıkları yoksa harçlık veriliyor, memleketlerine gönderiliyor. Buda gerçekten bizim kadim geleneğimizin devamının bir göstergesidir" şeklinde konuştu.
ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru da, devletin yaptığı katkıların yanı sıra, hayırseverlerin sağladığı katkılarla hastanenin birimlerini yenilediklerini ifade etti.
Doğru, hayırseverlerin katkılarıyla psikiyatri, nöroloji, genel cerrahi, perinatoloji, ortopedi ve travmatoloji kliniklerindeki hasta odalarını modernize etiklerini, hastaların daha iyi koşullarda tedavilerinin yapıldığını söyledi.
Konuşmaların ardından katkıları bulunan hayırseverlere ve yakınlarına plaket taktim edildi.
Son Dakika › Güncel › Kayseri Hayırseverlikte 'Model' Oluyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?