Kazada Şehit Olan Asker, Memleketi Suruç'ta Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Kazada Şehit Olan Asker, Memleketi Suruç'ta Toprağa Verildi

Kazada Şehit Olan Asker, Memleketi Suruç\'ta Toprağa Verildi

29 Temmuz günü askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan, tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen, Şanlıurfalı er 21 yaşındaki Abdülkadir Yarcan son yolculuğuna uğurlandı.

04.08.2011 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Kurtalan İlçesi'nde, 29 Temmuz günü askeri aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada ağır yaralanan tedavi gördüğü GATA'da şehit düşen, Şanlıurfalı er 21 yaşındaki Abdülkadir Yarcan, memleketi Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Siirt'te askeri aracın devrilmesi sonucu 2 arkadaşıyla birlikte yaralanan Şanlıurfalı asker Abdülkadir Yarcan, bir hafta süren yaşam mücadelesinde yenik düştü. 6 aylık asker olduğu öğrenilen, evli ve 6 aylık Melek isimli kız babası olan Yarcan'ın naaşı öğleden sonra Şanlıurfa'ya getirildi.

CENAZE ARACININ ÖNÜNE ATLADILAR

Suruç'un Yönlü Köyü'nde yaşayan ve Yarcan'ın şehit olduğu haberini alan annesi Peyam, eşi Emine ve yakınları köy meydanında gözyaşı döküp Kürtçe ağıtlar yaktı. Akrabaları ve kent protokolü tarafından teselli edilmeye çalışılan yakınları, köye şehit erin naaşını getiren cenaze aracının önüne atladı. Uzun süre cenaze aracının önünde ağıt yakıp, tabuta sarılan yakınları Kürtçe, 'Biz sana doyamadık daha, bizi bırakıp nereye gidiyorsun' diye gözyaşı döktü. Şehit erin acılı yakınları güçlükle cenaze aracının önünden uzaklaştırıldı.

İkindi namazının ardından şehit er için köy meydanında cenaze namazı kılındı. İl Müftüsü Ramazan Tahiroğlu'nun kıldırdığı cenaze namazına; Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Veli Tarakçı, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, bürokratlar ile çok sayıda vatandaşın katıldı. Cenaze namazının kılınmasının ardından omuzlara alınan şehit er Yarcan'ın cenazesi daha sonra gözyaşları arasında köy mezarlığına defnedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kazada Şehit Olan Asker, Memleketi Suruç'ta Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement