Kazanan Sokak Hayvanları Oldu - Son Dakika
Güncel

Kazanan Sokak Hayvanları Oldu

Kazanan Sokak Hayvanları Oldu

Koza Yönetim ve Hayvan Hakları Federasyonu fotoğraf yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

04.10.2011 19:59

Sokak hayvanlarına dikkat çekmek amacıyla Koza Yönetim ve Hayvan Hakları Federasyonu işbirliğiyle hayata geçen 'sokak köpekleri' konulu fotoğraf yarışması sonuçlandı. Koza Plaza'da yapılan ödül töreninde, yarışmada dereceye giren 17 fotoğraf sahibine ödülleri verildi. Dereceye giren fotoğraflar 2012 takviminde kullanılacak, takvim satışından elde edilen gelir HAYTAP'ın sokak hayvanları için geliştireceği projelerde kullanılacak. Derece alan 17 eserin yanı sıra çok başarılı bulunan 24 fotoğrafında yer aldığı 41 fotoğraftan oluşan sergi, Koza Plaza'da ziyarete açıldı, sergi bir ay süreyle görülebilecek.

Sokakta yaşayan hayvanlara dikkat çekmek amacıyla Koza Yönetim ve Hayvan Hakları Federasyonu işbirliğiyle hayata geçen 'sokak köpekleri' konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenler 4 Ekim Dünya Hayvan Hakları Günü'nde Koza Plaza'da düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Yarışmanın birincisi Fatih Balkan, ikincisi Sercan Yılmaz, üçüncüsü ise Ercan Kalenderli oldu. Birincinin bin 500 lira, ikincinin bin lira, üçüncünün ise 500 lira kazandığı yarışmada mansiyona değer bulunan 14 fotoğrafın sahipleri 250 lira ile ödüllendirildi.

Takvimin geliri sokak hayvanlarına

Yarışmada dereceye giren 17 fotoğrafın yer alacağı 2012 takviminden elde edilen gelir HAYTAP tarafından sokak hayvanları için geliştirilecek projelerde kullanılacak. 2012 yılı takvimi D&R'lar ve seçkin kitapevlerinde 10 liradan satışa sunulacak.

Derece alan 17 eserin yanı sıra çok başarılı bulunan 24 fotoğrafında yer aldığı 41 fotoğraftan oluşan sergi, Koza Plaza'da ziyarete açıldı, sergi bir ay süreyle görülebilecek.

'Yarışma gelenekselleşecek'

Düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Koza Yönetim ve Servis A.Ş. Genel Müdürü Levent Alatlı, yarışmayı gelenekselleştirme kararı aldıklarını açıkladı. Alatlı, "Koza Yönetim olarak Türkiye'de çok sayıda sitenin, iş merkezinin yani yaşam alanlarının yönetimini yapıyoruz. Ailelerle, çocuklarla, çalışan kesimle iç içe önemli bir görev. İnsanların hayatına, duygularına dokunan birçok projede yer aldık, almaya devam edeceğiz. Bu projeyle HAYTAP ile beraber sokak hayvanları için gereken ilgiyi toplamayı hedefledik. Yarışmaya olan ilgi ve katılan başarılı eserler, doğru yolda olduğumuzun göstergesi. Seçim aşamasında çok zorlandık; sokak hayvanlarının yaşamını gözler önüne seren çok nitelikli eserler yarışmaya katıldı. Gelecek yıllarda da bu yarışmayı geleneksel hale getirmek için çalışmalarımız sürecek" dedi.

'Destekler umut veriyor'

HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat ise 5 yıldır HAYTAP olarak kısıtlı imkanlarla yürütmeye çabaladıkları çalışmalarına Koza Yönetim liderliğinde yapılan bu yarışma ve takvim projesiyle HAYTAP'A ve dolayısıyla sokak hayvanlarına önemli ölçüde destek geldiğini ifade etti.

Şenpolat, "Yeri geliyor kırtasiye masraflarımızı karşılayamıyoruz. Türkiye'deki hayvan haklarına duyarsızlıktan yakınırken , Koza Yönetim böyle bir işbirliği için kapımızı çaldığında mutluluk duyduk. Yalnız maddi değil yarışmanın sembolik denebilecek ödülleri olmasına rağmen katılımın çokluğuyla hissettiğimiz manevi desteğin gelmesi bize umut verdi" şeklinde konuştu.

340 katılımcıdan gelen 971 adet fotoğrafı değerlendiren jüri şu isimlerden oluştu; fotoğraf sanatçıları Ömer Burhanoğlu, Bülent Kahraman, Yılmaz Bulut, Deniz Şensöz, Film Eleştirmeni ve Hürriyet Gazetesi Yazarı ve HAÇİKO Başkanı Ömür Gedik, İletişim ve Yönetim Danışmanı Can Çağdaş, HAYTAP Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ahmet Kemal Şenpolat ve Koza Yönetim ve Servis A.Ş. Genel Müdürü Levent Alatlı.

Ödül alanlar;

Birinci: Fatih Balkan,

İkinci: Sercan Yılmaz,

Üçüncü: Erkan Kalenderli,

Mansiyonlar: Ahmet Oğuz Tezcanlı, Can Yücel, Gökhan Ali Koban, Hakan Öztürk, İ. Gülden Ardıç, Kadir Çivici, Nevcihan Güroğlu(2 fotoğraf), Sakine Suiçmez, Selahattin Özveren, Serap Yurdaer Erboy, Süleyman Çam(2 fotoğraf), Şenay Arda.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kazanan Sokak Hayvanları Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement