- Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevli bir biyologun, yolun karşısına geçerken araç çarpması sonucu hayatını kaybetmesi üzerine hastane personeli, kazanın meydana geldiği Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunu kapatma eylemi yaptı
Edinilen bilgiye göre, hastanede biyolog olarak görev yapan Veysel Şimşek, dün akşam mesai bitiminde yolun karşısına geçmeye çalışırken bir aracın çarpması sonucu öldü. Olaya tepki gösteren bir grup sağlık personeli, hastane önünde toplanarak Diyarbakır-Şanlıurfa yoluna yürüdü.
Yolu ulaşıma kapatan grup adına açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Temsilcisi Yüksel Zengin, hastane önündeki kazada meslektaşlarını kaybettiklerini söyledi. Arkadaşlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Zengin, şöyle konuştu:
"Hastane, Şanlıurfa yoluna taşındığından bu yana üst geçit, yaya geçidi ve trafik levhalarının bulunmaması kazaların yaşanmasına neden oluyor. Meslektaşımız, kaybettiğimiz insanların sonuncusu oldu. Bugüne kadar 6 kişi burada yaşamını yitirdi. Hemen hemen her hafta burada bir kaza oluyor. Vefat eden arkadaşımız da devam eden yol çalışmalarının bir an önce tamamlanması, hastaların hastaneye giriş çıkışlarının kolaylaşması ve yayaların rahat hareket edebilmeleri için büyük mücadele vermişti. Kendisi ile birçok kez bu kazaların önüne geçilmesi için çeşitli kurumlara girişimlerde bulunduk. Maalesef bu taleplerimizin hiçbiri karşılanmadı. Üzülerek söylüyoruz bu taleplerin gerçekleşmemesi arkadaşımızın hayatına mal oldu. Arkadaşımızı rahmetle anıyoruz."
Açıklamanın ardından arkadaşları için dua okuyan grup, 5 dakika oturma eylemi yaptıktan sonra sessizce dağıldı. - Diyarbakır
Son Dakika › Güncel › Kazaya Tepki Gösteren Hastane Personeli Yolu Trafiğe Kapattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.