Kazdağları'nda Herbal House ile Bilim Turizmi Başladı - Son Dakika
Güncel

Kazdağları'nda Herbal House ile Bilim Turizmi Başladı

Kazdağları\'nda Herbal House ile Bilim Turizmi Başladı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Kazdağları’nda kurulan Herbal House (Bitki Evi) büyük ilgi görüyor.

20.05.2015 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Edremit ilçesinde Kazdağları'nda kurulan Herbal House (Bitki Evi) büyük ilgi görüyor.

Yaptığı çalışmalarla bilim dünyasının ilgisini çeken Faruk Durukan, Kazdağları'nda kurduğu Herbal House ile bitki meraklıları ve üniversitelerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Bölgeye yaptığı yeni tesis ile bilim turizmi başlatan Durukan, tesis içinde özellikle yerli tohum ve bitkilerin meraklılarından büyük ilgi gördüğünü ifade etti. Tesisi ziyaret eden Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri ve öğretim üyeleri Faruk Durukan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Kastamonu Üniversitesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Yardımcı Doç. Dr. İsmail Kesik, "Öğrencilerimiz ile her yıl teknik gezi düzenliyoruz. Bu seneki gezi ayağımızın bir kolunu da Balıkesir'in Edremit ilçesinde Faruk Beyin tesislerini gezerek tamamlamak istedik. Faruk bey ile kendisi ile iki yıldır telefon ile tanışıklığımız var. Özellikle taş suyu ile alakalı çalışmalarımız oldu laboratuvarlarda. Ağaç malzemenin yanma geciktirici özelliğinden istifade ederek ağaç malzemeye taş suyuyla emprenye yapıyoruz. Orman Endüstri Mühendisliği öğrencilerinin çoğu laboratuvarlarda zaten ekstrakt madde elde ediyor" dedi.

Faruk Durukan ise, "Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi, Kazdağları'nda bulunan tıbbi bitkiler müzemizi ziyaret etti. Öğrenci arkadaşlarımıza bilgiler verdik. Tıbbı bitkiler ormanlarımızda bol bulunmakta. Müzemizde de binin üzerinde bitki türünü cam panolar halinde, kurutulmuş şekilde öğrencilerimize gösteriyoruz. Tamamen bir bilim turizmi diyebiliriz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kazdağları'nda Herbal House ile Bilim Turizmi Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement