Kck Gözaltılarına Protesto - Son Dakika
Güncel

Kck Gözaltılarına Protesto

Kck Gözaltılarına Protesto

Kck soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonlar basın açıklamasıyla protesto edildi.

20.12.2011 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kck soruşturması kapsamında bugün yapılan operasyonlar basın açıklamasıyla protesto edildi. Özgür Gündem Gazetesi önündeki önündeki açıklamaya BDP MYK Üyesi Filiz Koçali, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ve DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de destek verdi.

PKK'nın şehir yapılanması olduğu belirtilen KCK'ya yönelik bu sabah 7 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda Dicle Haber Ajansı(DİHA), Özgür Gündem Gazetesi ile Etkin Haber Ajansı'nın (ETHA) merkez ve bürolarında aramaların yapıldığı, 2 editör ve 2 muhabir isminin de "gözaltına alınanlar" listesinde olduğu öğrenilmesi üzerine Özgür Gündem Gazetesi önünde bir basın açıklaması yapıldı. Operasyonların protesto edildiği eyleme BDP MYK Üyesi Filiz Koçali, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ve Özgür Gündem Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin de destek verdi. Beyoğlu'ndaki Özgür Gündem Gazetesi'nin önünde toplanan grup, "Özgür basın susturulamaz", "Baskılar bizi yıldıramaz" şeklinde sloganlar attı ve gazetenin bulunduğu binanın önüne fotoğraf makinelerini bıraktılar.

"ÖZGÜRLÜĞÜN VE BARIŞIN SESİ SUSTURULMAK İSTENİYOR"

Yaklaşık 50 kişilik grup adına yapılan basın açıklamasını ETHA Muhabiri Derya Okatan yaptı. Açıklamada, "Adına 'KCK' dedikleri operasyonlarla belediye başkanları tutuklanarak yerel hizmet vermeleri engellendi. BDP'liler tutuklanarak siyaset yapma hakları engellendi, aydınlar tutuklanarak bir tüm olarak topluma gözdağı verildi, avukatlar tutuklanarak savunma hakkı ayaklar altına alındı adına 'KCK' dedikleri operasyonla. Şimdi de halkın haber alma hakkı, KCK yalanlarının deşifre edilmesi engellenmek, özgürlüğün ve barışın sesi susturulmak isteniyor. Özgürlük ve demokrasi isteyenlerin, bu istemlerin sesini yansıtanların susturulmak istendiği açıktır. Gazete bürolarının bombalanmasından gazete muhabir ve dağıtımcılarının katledilmesine, gazetecilerin tutuklanmasından gazetelerin toplatılmasına ve yasaklanmasına, para cezalarına kadar özgür basına yönelik saldırının türlü yöntemleri uygulandı bu coğrafyada. Ancak, bugüne kadar hiçbir sonuç alamadıkları gibi, bundan sonra da alamayacaklar" denildi.

"GÖZALTINDAKİ ARKADAŞLARIMIZ SERBEST BIRAKILSIN"

Açıklama şu şekilde devam etti:

"Bizler, özgür basın geleneğinden gelen gazeteciler olarak, Dicle Haber Ajansı ve Özgür Gündem'le her türlü dayanışma içinde olacağız. 'KCK operasyonu' adı altında yaratılmak istenen karanlığı yırtacağız. Özgür basının susturulduğu yerde, toplumsal vicdanlar da karartılır. Toplum vicdanının karartılmasına izin vermedik, vermeyeceğiz. Özgür basına yönelik gözaltı terörü derhal son bulsun. Dicle Haber Ajansı ve Özgür Gündem gazetesi başta olmak üzere, ezilenlerden yana yayın yapan tüm basına yönelik baskınlar derhal durdurulsun, gözaltına alınan gazeteciler derhal serbest bırakılsın. Basın özgürlüğüne kast eden Terörle Mücadele Yasası bir an önce kaldırılsın, tutuklama mekanizması olarak kurulan Özel Yetkili Mahkemeler dağıtılsın. Özgür basın susturulamaz. Gözaltındaki arkadaşlarımız serbest bırakılsın."

Grup basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.

GÖ-İT(BB) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kck Gözaltılarına Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement