Keçiören Belediyesi Çalışanlarına Yüksek Maaş Vaadi - Son Dakika
Güncel

Keçiören Belediyesi Çalışanlarına Yüksek Maaş Vaadi

Keçiören Belediyesi Çalışanlarına Yüksek Maaş Vaadi

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi çalışanlarının toplu sözleşme uyarınca yüksek maaş alacağını açıkladı. Altınok, hiç mesai yapmayan çalışanların 25-26 bin lira, kadrolu işçilerin ise en az 38 ila 40 bin lira maaş alacağını belirtti. Ayrıca, Keçiören Belediyesi EYT'den emekli olan işçilere kıdem tazminatlarını hemen ödediklerini duyurdu.

20.02.2024 18:41  Güncelleme: 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhur İttifakı'nın Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Hizmet-İş Sendikası ile imzaladıkları toplu sözleşme uyarınca Keçiören Belediyesinde hiç mesaisi bulunmayan çalışanların 25-26 bin, kadrolu işçilerin en az 38 ila 40 bin lira, fazla mesaiyle 50 ila 52 bin lira maaş alacağını belirtti.

Keçiören Belediyesi ile HAK-İŞ'e bağlı Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Belediye binası önünde düzenlenen törende konuşan Altınok, ABB çalışanlarının maaşlarının düşük olduğunu belirterek, ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın belediye çalışanlarına 2 yıl boyunca zam yapmadığını ve Keçiören'de çalışan işçilerin daha fazla maaş aldığını söyledi.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesinden hala kıdem tazminatı alamayan işçilerin bulunduğunu dile getiren Altınok, Keçiören Belediyesi olarak EYT'den emekli olan işçilerin, bankadan kredi kullanmadan yaklaşık 100 milyon liralık kıdem tazminatlarını hemen ödediklerini vurguladı.

Altınok, imzalanan toplu sözleşmeye ilişkin "Hiç mesai yapmayan çalışanların maaşları 25-26 bin lirayı bulacak. Mesai yapan da 30 bin ila en az 35 bin lira arasında maaş alacak. Kadrolu işçilerimiz var. Onlar da memurlarımızdan daha fazla maaş alacak. 214 kadrolu işçimiz var. Kadrolu işçilerimiz de en az 38 ila 40 bin lira, mesaiyle birlikte 50 ila 52 bin lira maaş alacak." dedi.

Yavaş'ın "Allah'ın verdiği sudan para kazanılır mı?" sözünü eleştiren Altınok, Türkiye'nin en pahalı suyunun Ankara'da tüketildiğini ifade etti.

Altınok, sundukları belediye hizmetleriyle Keçiören'i gecekondu şehrinden dünya şehri haline getirdiklerini belirterek, martta da Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin açılacağını duyurdu.

Törende konuşan HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan da imzalanan sözleşmeyle birlikte işçilerin ekonomik ve sosyal haklarının iyileştirildiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Keçiören Belediyesi Çalışanlarına Yüksek Maaş Vaadi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement