Kenan Sofuoğlu Altıncı Şampiyonluğa Gazlıyor - Son Dakika
Güncel

Kenan Sofuoğlu Altıncı Şampiyonluğa Gazlıyor

Kenan Sofuoğlu altıncı şampiyonluğa gazlıyorFAİK GÜRSES RİMİNİ(İTALYA),(DHA)İtalya'nın Rimini kentinde Dünya Süper Sport yarışında 42'inci zaferini yaşayan Kenan Sofuoğlu, Bu yıl yarış kazanmaya odaklanmıştım. Ancak şimdi liderle aramda beş puan kaldı.

18.06.2017 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kenan Sofuoğlu altıncı şampiyonluğa gazlıyor

FAİK GÜRSES RİMİNİ(İTALYA),(DHA)

İtalya'nın Rimini kentinde Dünya Süper Sport yarışında 42'inci zaferini yaşayan Kenan Sofuoğlu, Bu yıl yarış kazanmaya odaklanmıştım. Ancak şimdi liderle aramda beş puan kaldı. Kısmetse altıncı kez şampiyon olurum dedi.

Kenan şunları söyledi Cuma gününden beri bütün gün hemen hemen tüm pilotlar kaza yaptı, o kaza yapan pilotlardan biri de benim. Yarış dışı kalma ihtimalim yüksekti ama herkesin dereceleri birbirine çok yakındı. Çekişmeli bir yarışa, zorlu bir yarışa çıkacağım belliydi. Hava çok sıcak asfalt da 50 dereceydi. Yarışa Başladığımda takım tarafından bana rapor verildi.

Benim mutlaka bu yarıştan puan çıkartmam gerekiyordu. Kazanırsam bu yarışı şampiyonu yolunda önemli bir fırsat ele geçirecektim. Yarışın ortalarında rakibim Jules Cluzel'in beni geçmesine izin verdim, görmek istedim ne kadar zorlayacak beni diye. Benim önümde iki tür gittikten sonra geçebileceğini anladım. Ne kadar hızlı son tura kadar çekişmemiz mi gerekiyor bunu görmek istedim. Eğer kendimi zorlarsam arayı açabileceğimi gördüm. Ama şunu da biliyordum, düştüğüm zaman her şeyin biteceğini biliyordum. Arkamdaki rakibimle bir saniyeyi 1,5 saniye gördüğümde artık rahatlamıştım. Sakatlığından ötürü bu sezon üç tane yarışı kaçırdım. Sonrasında çıktığım yarışlarda da şunu söyledim ben artık şampiyonluk değil zafer kazanmak için mücadele ediyordum. Çünkü yarışları kazanandığınız zaman hem istiklal marşını çaldııyorsunuz sen de Türk bayrağını dalgalandırıyorsunuz. Bu nedenle benim en büyük amacım gittiğim bütün yarışları kazanabilmek. Tabii ki motor sporlarında yarışmak çok zor çünkü teknik bir sorun yaşayabilirsiniz yere düşebilirsiniz. Yağmurlu hava sıcak hava bunların hepsi zor şartlar. Burada çok büyük destekçimiz vardı Italya'da bize karşı ilgi her zaman yüksek. Ben de bu ilgiye karşı yarışı kazanmak istedim. Benim amacım bir yarış kazanmak şampiyonu sitesine şu anda girmek istemiyorum. Ama tekrar dünya şampiyonu bulursan bu da bu işin bonusu olsun. Bu sezon amacım şampiyonu stresini yaşamamaktır çünkü üç yarış kaçırmıştım galip gelmek istiyordum ama adım adım şampiyonluk yarışına giriyorum. Nasipte varsa sezon sonunda şampiyon oluruz. Bu şekilde devam edersem Allah'ın izniyle şampiyon olacağımı düşünüyorum. Bundan önceki şampiyonluklarda olduğu gibi altıncı dünya şampiyonluğu yolunda da bana destek olan Red Bull'a da teşekkür ediyorum.

Kenan Sofuoğlu Altıncı Şampiyonluğa Gazlıyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kenan Sofuoğlu Altıncı Şampiyonluğa Gazlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement