Kent Konseyi'nden İHH'ye Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyi'nden İHH'ye Ziyaret

Kent Konseyi\'nden İHH\'ye Ziyaret

Kent Konseyi Yürütme Kurulu, şehrin en aktif yardım derneklerinden biri olan İnsani Yardım Derneği'ni binasında ziyaret etti.

30.01.2013 15:34

Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, yapılan ziyaretle ilgili olarak "Türkiye Kent Konseyleri Birliği Dönem Başkanlığı'nın Kahramanmaraş Kent Konseyi'ne geçmesinin ardından bu süreci en iyi şekilde değerlendirebilmek adına ziyaretlerimize devam ediyoruz. İnsani Yardım Derneği şehrimizin en faal ve önemli yardım derneklerimizden birisi. Bu başarılarından dolayı kendilerini kutluyorum. İnsani Yardım Derneği Başkanı ve Yürütme Kurulu üyemiz Süleyman Bey'e ve tüm dernek çalışanlarına çalışmalarının devamını diliyor, kent konseyinin faaliyetlerinde de desteklerini sürdürmelerini temenni ediyorum." dedi.

İnsani Yardım Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Süleyman Erayman ise yapılan ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek, "İnsani Yardım Derneği olarak elimizden geldiğince yardıma muhtaç kişilere ulaşmaya çalışıyoruz. Biz devlet değiliz ama devlete katkı sağlayıcı faaliyetlerde bulunuyoruz. Şu ana kadar 12.000 Suriyeli vatandaşlara yardım gönderdik. Gönderdiğimiz yardımların çoğu da halkımızın yapmış olduğu yardımlar. Dünyada 200 milyon yetim var. İHH'nın baktığı yetim sayısı 30.000, şehrimizdeki bu sayı 500 civarında. Ayrıca Afrika'da içme suyu sıkıntısı çeken insanlar için 9 tane su kuyusu açtık ve bu kuyulara şehrimizin önde gelen şahsiyetlerin isimlerini verdik.

Bunların yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencilere bir yıl boyunca kullanabilecekleri kırtasiye yardımı, kız ve erkek öğrencilere farklı olarak gerçekleştiriliyor. Bunun gibi birçok yardımda bulunuyoruz ve yardımlarımız devam edecek. Şehrimizin daha iyi bir duruma gelmesi ve eksiklerinin giderilmesi için bizim de birçok projemiz mümkün. Bu projeleri yürütme kurulu toplantılarında tartışıyor, dile getiriyoruz. Üyesi bulunduğumuz Kahramanmaraş Kent Konseyi'ne desteğimiz artarak devam edecek." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyi'nden İHH'ye Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement