Kent Konseyinden 'ÜÇ Aylar ve Ramazan' Programı - Son Dakika
Güncel

Kent Konseyinden 'ÜÇ Aylar ve Ramazan' Programı

Kent Konseyinden \'ÜÇ Aylar ve Ramazan\' Programı

Nursaçan, üç ayların iman takviminin baharı olduğunu söyleyerek kötü alışkanlıkların kalpten çıkarılarak güzelliklerin yerleştirilmesini tavsiye etti.

19.06.2012 10:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Kent Konseyi Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu tarafından düzenlenen 'Üç aylar ve Ramazan' konulu konferansta konuşan Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, üç ayların iman takviminin baharı olduğunu söyleyerek kötü alışkanlıkların kalpten çıkarılarak güzelliklerin yerleştirilmesini tavsiye etti.

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda yapılan 'Üç Aylar ve Ramazan' konulu konferansa, Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Kahveci, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin eşi Hüsniye Altepe, Bursa Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Lütfi Taşçı, Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu Temsilcisi Arzu Akın ve çok sayıda Bursalı katıldı.

Kent konseylerinin, toplumsal kuruluşların bir çatı kuruluşu olduğunu söyleyen Semih Pala, örnek çalışmalarıyla Türkiye'nin en güçlü ve en dinamik kent konseyi haline geldiklerini belirtti. Herkese ve her kesime hitap eden faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Pala, her şeyin özgürce konuşabildiği demokratik ortamlar hazırladıklarını dile getirdi. Bursa Kent Konseyi'nin model olmasında büyük katkıları olan gönüllülere ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkür eden Pala, "Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubumuzun aracılığıyla davetimizi kırmadan evliyalar şehri Bursa'ya gelen Ahmet Karalı ve Necmettin Nursaçan'a teşekkür ediyorum. Mübarek üç aylar içerisinde bulunuyoruz. Herkes ve her kurum kendi içerisinde muhasebesini yapıyor. Bursa Kent Konseyi olarak üzerimize düşeni yapmanın gayretindeyiz. Ülkemiz büyüyor ve gelişiyor. Etrafımızdaki ülkeler zor durumda iken Türkiye ilerliyor. Türkiye'nin, dünyaya hizmet etmesi için büyümesi gerekiyor" dedi.

"İman takvimimizin baharındayız"

Program, Ankara Hacı Bayramı Veli Camii İmam Hatibi ve Dünya Birincisi Ahmet Karalı'nın Kuran-ı Kerim okumasıyla başladı. Toplantıda konuşan Eski Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, kendisini Bursa'ya davet eden Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne, Bursa Kent Konseyi'ne ve Gönül Dostları Kadın Çalışma Grubu'na teşekkür etti. Nursaçan, "Bahar gelince yağmurlar yağar, çayırlar, çiçekler, çimenler fışkırır. Bizler de iman takvimimizin baharındayız. Peygamber Efendimiz, 'Ya Rabbi! Recep ve Şaban'ı bizlere mübarek eyle, bizi Ramazan'ı Şerif'e ulaştır' diye dua buyuruyor.

Evde temizlik yaparken lüzumsuz eşyaları çıkartırız. Bizlerde gönlümüzdeki kini, kibri, hasedi, kırgınlıkları, vurdumduymazlıkları çıkartalım. Mevlana kötü huyu çalıya benzetmiş. Çalıyı zamanında sökersen ne ala, sökmezsen çalı güçlenir, sen de yaşlanırsın ve onu sökemezsin. Çirkinlikleri ve kötü alışkanlıkları içimizden çıkartıp, güzellikleri kalbimize yerleştirmeliyiz" diye konuştu.

"Evimizde sevgi ve saygıyı eksik etmemeliyiz"

Peygamber Efendimiz ve Eshab-ı Kiram hakkında menkıbeler anlatan Nursaçan, Kuran-ı Kerim'den okuduğu ayetlerle de dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Dinimizde ve hayattaki mutlulukta ailenin önemli bir yeri olduğuna değinen Nursaçan, Peygamber Efendimiz ile Hazreti Hatice validemiz arasındaki sevgiyi anlatarak gençlerin örnek alması gerektiğini söyledi. Dünyanın ahlak ve aile konusunda perişan bir halde olduğunu belirten Nursaçan, "Amerika'da 100 evlilikten 63'ü boşanmayla neticeleniyor. Hatta birçok yerinde hukuki işlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı 'Babayı tespit firmalarının' reklamları görülüyor. Ne yazık ki aile çökmüş. Bu yüzden bizler evimizde sevgi ve saygıyı eksik etmemeliyiz. Milletin temeli ailedir. Ailenin temeli ise sevgi ve saygıdır. Aile sağlamsa millette sağlamdır. Evlilikle sabır, sadakat ve sevgi olmalıdır" dedi.

Konferansın sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin eşi Hüsniye Altepe tarafından konuşmacı Necmettin Nursaçan'a ve İmam Hatip Ahmet Karalı'ya plaket ve çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kent Konseyinden 'ÜÇ Aylar ve Ramazan' Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement