Keşan'da sağanak yağışın baraja etkisi az - Son Dakika
Güncel

Keşan'da sağanak yağışın baraja etkisi az

Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, son günlerde etkili olan sağanak yağışın Keşan'ın içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'na fazla etkisinin olmadığını belirtti. Barajın doluluk oranının hala kritik seviyelerde olduğunu söyleyen Başaran, vatandaşlardan su tasarrufu yapmaya devam etmelerini istedi.

05.12.2023 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EDİRNE'nin Keşan ilçesinde son günlerde etkili olan kuvvetli sağanağın şehre içme suyu sağlayan Kadıköy Barajı'na fazla etkisinin olmadığı bildirildi. Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, vatandaşlardan su tasarrufu yapmaya devam etmelerini isteyerek, 'Düşen yağışlar barajdaki doluluğa etki etmedi diyebiliriz. Halen kritik seviyelerdeyiz' dedi.

Yaklaşık 65 bin nüfuslu Keşan'a içme suyu sağlayan ve 56 milyon metreküp kapasiteli barajın doluluk oranı son yağışlarla birlikte 3,4 milyon metreküpe ulaştı. Keşan Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü Erhan Başaran, son yağışların da baraja beklenen oranda etki etmediğini belirterek, su tasarrufuna devam edilmesi gerektiğini bildirdi.

'HALEN KRİTİK SEVİYELERDEYİZ'

Sıcak ve kurak geçen yaz aylarının ardından, düşen yağışların Kadıköy Barajı'na fazla etkisinin olmadığını belirten Başaran, 'Bölgemiz geneli oranı ile son yılların en düşük seviyesine gerilemişti. Geçtiğimiz günlerde ise düşen yağışlar sonrasında 1 milyon 100 bin metreküp su gelmesiyle birlikte, barajımızdaki doluluk 3 milyon 400 metreküpe, yani yüzde 6'ya ulaştı. Açıkça söylemek gerekirse düşen yağışlar barajdaki doluluğa etki etmedi diyebiliriz. Halen kritik seviyelerdeyiz' diye konuştu.

'HERKESİN DUYARLI OLMASINI BEKLİYORUZ'

Yağışların bekleneni karşılamadığını ve dip suyunu çekmek için platform kuracaklarını ifade eden Başaran, 'Kadıköy Barajı'nda alarm durumu devam ediyor. Susuz kalmamak için çözüm yolları üretmeye devam ediyoruz. Ancak herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz. Suyu tasarruflu kullanmalıyız. Yüzünüzü yıkarken, dişinizi fırçalarken, abdest alırken, duş alırken, araba yıkarken suyu lütfen dikkatli kullanalım' ifadelerini kullandı. (DHA)

Keşan\'da sağanak yağışın baraja etkisi az
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Keşan'da sağanak yağışın baraja etkisi az - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement