Kılıç'a Yumurta Atan Öğrenciler Bu Kez Rektölük Binasına Yumurta Attı - Son Dakika
Güncel

Kılıç'a Yumurta Atan Öğrenciler Bu Kez Rektölük Binasına Yumurta Attı

Kılıç\'a Yumurta Atan Öğrenciler Bu Kez Rektölük Binasına Yumurta Attı

Eskişehir'de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yumurta atan 22 yaşındaki Yakup Çetinkaya ile 20 yaşındaki Tevfik Caner Ertay'a Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma açtı.

25.05.2011 16:15

Eskişehir'de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yumurta atan 22 yaşındaki Yakup Çetinkaya ile 20 yaşındaki Tevfik Caner Ertay'a Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü soruşturma açtı. Çetinkaya ve Ertay'ın da aralarında bulunduğu bir grup öğrenci soruşturma açılmasına rektörlüğün giriş kapısına yumurta atarak tepki gösterdi.

Anadolu Üniversitesi'nde 26 Kasım 2010 günü düzenlenen 'Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Hakkı' konulu konferansta, aynı üniversitenin İletişim Fakültesi Basın Yayın Bölümü hazırlık sınıfı öğrencisi Tevfik Caner Ertay ile Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi Yakup Çetinkaya kürsüde konuşma yapan Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a doğu yumurta attı. Ertay ve Çetinkaya hakkında Eskişehir 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'Kamu görevlisine hakaret' suçundan 3 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkeme, 6 Nisan 2011 tarihinde yapılan son duruşmada 2 sanığı günlüğü 20'er liradan 354'er gün adli para cezası ile cezalandırdı, ardından verilen 7 bin 80'er lira para cezasını sabıkasız olmalarını göz önünde bulundurarak hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Haşim Kılıç'a yumurta atan öğrenciler Yakup Çetinkaya ile Tevfik Caner Ertay hakkında Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından soruşturma açıldığı belirtildi. Çetinkaya ve Ertay'ın da aralarında bulunduğu 40 kadar öğrenci Anadolu Ünivresitesi Yunus Emre Kampüsü'nde toplandı. "Korkmadan, susmadan yumurta atmaya devam" yazılı pankat ile üzerinde Haşim Kılıç'ın resmi altında da "AKP'nin taşeronu sizce hak etmedi mi?" yazısının bulunduğu döviz taşıyan öğrenciler sloganlar atarak rektörlük binasına doğru yürüdü.

Öğrenciler yürüyüşün sonunda yanlarında getirdikleri yumurtaları rektörlük binasının dış giriş yapısına attı. Kapı ve önündeki merdivenler kırık yumurtalarla doldu.

Üniversite öğrencileri adına basın açıklamasını Tevfik Caner Ertay okudu. Ertay, rektörlüğün Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yumurta attıkları için kendisi ve arkadaşı Yakup Çetinkaya hakkında soruşturma açtığını söyledi. Artay'ın okuduğu açıklamada şöyle denildi:

"Son dönemde AKP, üniversitelere saldırıyor ve üniversitelere yönelik kendi çılgın projelerini üretiyor. Bunlar; piyasalaşma, gericilik ve faşizmdir. Tüm bunlara karşı, üniversitelerimizi ve geleceğimizi savunan bizler yumurtalarımızla onların geldikleri her yerde omlet yaptık. Artık AKP'liler üniversitelerimize gelemiyorlar. Ancak onların taşeronları görev başında yine. AKP gelemiyor ama yıllardır atadığı imamın rektörleri iş başında. Öğrencilerine ve üniversitelerine sahip çıkmak yerine AKP'ye sadık olmaktan başka görev bilmeyen imamın rektörleri üniversitelerimizde soruşturma terörüyle demokratik bir hak olan protestoyu marjinalleştirmeye çalışıyorlar. AKP'li Davut Aydın yine Tayyip Efendi'nin gözüne girebilecek bir hamle ile yumurta atan arkadaşlarımıza soruşturma açtı. AKP, seçim döneminde toplumsal muhalefeti ve bu ülkenin yürekli üniversitelerini yıldırmayı amaçlayan bu tür saldırılara daha sık başvuruyor. AKP'nin hukuksuz yöntemlerine karşı silahımız olan yumurtalarımızla üniversitelerimizi ve geleceğimizi savunmaya devam edeceğiz. Onlardan artık omlet değil melemen yapacağız. " - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıç'a Yumurta Atan Öğrenciler Bu Kez Rektölük Binasına Yumurta Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement