Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "Dersim" Yanıtı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a "Dersim" Yanıtı

Kılıçdaroğlu\'ndan Erdoğan\'a "Dersim" Yanıtı

İstanbul'da bulunan ve Kozyatağı'ndaki Kadıköy Belediyesi Meclis Salonunu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Dersim'le ilgili açıklamalarına yanıt verdi."Türkiye'nin gündemi tarihimizle yüzleşmek" diyen Kılıçdaroğlu, her ülkenin gizli belgeleri sakladığını ve bu belgelerin zamanı geldiğinde açıklanarak o ülkenin geçmişiyle hesaplaştığını anlattı.

24.11.2011 13:47

İstanbul'da bulunan ve Kozyatağı'ndaki Kadıköy Belediyesi Meclis Salonunu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Dersim'le ilgili açıklamalarına yanıt verdi. " Türkiye'nin gündemi tarihimizle yüzleşmek" diyen Kılıçdaroğlu, her ülkenin gizli belgeleri sakladığını ve bu belgelerin zamanı geldiğinde açıklanarak o ülkenin geçmişiyle hesaplaştığını anlattı. Sabahattin Ali gibi geçmişte faali meçhul cinayetlere kurban giden aydınların olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu konudaki belgelerin açıklanması için 2002 yılında TBMM'de verdiği önergenin AK Parti milletvekillerinin oylarıyla rededildiğini söyledi.

"NİYE DEVLETİN BELGELERİNİ AÇMIYORSUN?"

Tarihle yüzleşmenin samimi olması gerektiğini söyleyen CHP Genel Başkanı, "Günlük politikaların dışında olayların geçtiği tarihlere göre, ölçmek, biçmek değerlendirmek gerekiyor" diye konuştu. Dersim olayları gündeme geldiğinde kendisinin bir gazeteye röportaj vererek, Başbakanı özür dilemeye çağırdığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Önce 'Ben özür dilemem' dedi. Dün özür diledi. Özür dilemek yetmez, 'açıklıyorum' dedi. Belgeleri açıkladı. Onların hiçbiri bilinmeyen belgeler değil. Söylediği belgelerin tamamı bilinen belgeler. Açıkladığı kitap, benim 1970'lerde okuduğum kitap. Özür yetmiyor. Devletin arşivlerini açacaksın. Niye Devletin belgelerini açmıyorsun? " dedi.

"ACILARI SÖMÜREREK BAŞKA AMAÇLARA ULAŞMAK İSTİYORLAR"

"AKP gerçeğini masaya yatırmak lazım" diyen Kılıçdaroğlu, "Sözlerini 12 Eylül'de en büyük acıları devrimciler ve ülkücüler çekti. O acıları kullanarak yargıyı siyasallaştırdılar" diye konuştu. Kılıçdaroğlu sözlerini "Dersimin acılarını sömürerek başka amaçlara ulaşmak istiyorlar" diye sürdürdü.

SÜRGÜN EDİLEN AİLELERE VERİLEN TOPRAKLAR İADE EDİLSİN

Devletin arşivlerini açmanın da bir kısmıyla yetmeyeceğini sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, "Özürün devamı olarak birşey var. Dersim sürgünleri vardır. O sürgünlerin de açıklanması lazım. Ben o defterleri istedim. Vermiyorlar. Ana muhalefet liderinden gizlediğiniz şeyi, bütün millet görsün" diye konuştu. Başbakanın arşivler yok sözüne de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Arşiv var. O arşivleri açacaksın. Dersim sürgünlere verilen topraklar var. O toprakların bir kısmı ellerinden alındı. O sürgün ailelerin topraklarını, ailelere vereceksin. bunu yaparsan bir meselemiz yok" dedi.

Hasan Hüseyin Korkmazgil'in "Acıyı bal eyledik" şiirini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Dersimli acıyı bal eylemiştir. Dersimli acısını AKP'ye sömürtmez" diyerek sözlerini tamamladı. Meclis ziyaretinin ardından Kozyatağı Kültür Merkezi yakınında bulunan bir alışveriş Merkezi'ni ziyareten eden Kılıçdaroğlu barada vatandaşlarla sohbet etti. Daha yapacağı açıklanan Fikirtepe ziyaretini iptal eden CHP Genel Başkanı programının sarkması nedeniyle Kadıköy Belediyesi'ne geçerek burada çalışanlarla öğle yemeği yedi.

ÖA-ÖA(BB) - İstanbul/ Kadıköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Dersim' Yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement