Kılıçdaroğlu: Ne Ezilen Ne Ezen İnsanca Hakça Bir Düzen - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu: Ne Ezilen Ne Ezen İnsanca Hakça Bir Düzen

Kılıçdaroğlu: Ne Ezilen Ne Ezen İnsanca Hakça Bir Düzen

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 91. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen sohbet toplantısında, "Ne ezilen, ne ezen, insanca, hakça bir düzen. Doğru, ama bunun mihenk taşı ekonomi, üreteceğiz" dedi.

09.09.2014 16:51

Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin 91. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen sohbet toplantısında, "Ne ezilen, ne ezen, insanca, hakça bir düzen. Doğru, ama bunun mihenk taşı ekonomi, üreteceğiz" dedi.

Bir ülkenin güçlenmesinde ekonominin büyük önemi olduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, "Bir ülke nasıl güçlenir, bir ülkenin saygınlığı nasıl artar? Üç yolu var arkadaşlar. Ekonomi, ekonomi, ekonomi. Üretirseniz güçlüsünüz, üretirseniz çalışkansınız, üretirseniz satarsınız, üretirseniz istihdam yaratırsınız, üretirseniz gençliğe umut olursunuz, üretirseniz genç üniversiteyi veya okulu bitirdiğinde ben iş bulacağım der. İşin yolu budur. Tabi üretim diyoruz, güzel Türkiye diyoruz, herkese aş, iş diyoruz. Ama bütün bunları sağlayacak temel bir kural vardır hukukun üstünlüğü ile demokrasi. Birbirinden ayrılmaz iki kardeş. Bize 60 yıldır gelişmekte olan ülke diyorlar. Niye gelişmiş ülke demiyorlar. Ekonomiyi ihmal ettiğimiz, kaynakları yanlış kullandığımız, savurgan bir ekonomiyi izlediğimiz, sağlıklı bir planlama yapmadığımız, üniversitelere, eğitime gerekli önemi vermediğimiz için. O halde, işçisiyle, çiftçisiyle, köylüsüyle, emeklisiyle, memuruyla, sanayicisiyle, esnafıyla yeni bir süreci, yeni bir hamleyi başlatmak zorundayız. Bu hamle diğer sorumluluklarımızı ihmal etmeden ekonomiye gereken önemi vermek demektir" diye konuştu.

"BİZ HEP DEĞİŞTİK DEĞİŞİRKEN TÜRKİYE'Yİ DE DEĞİŞTİRDİK"

Türkiye'de ilk şeyleri her zaman CHP'nin söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Türkiye'de ilk şeyleri hep biz söyledik. Anayasa Mahkemesini, Hukukun üstünlüğünü, Özerk üniversiteyi, gençlerin üniversitede yönetime katılmasını önce biz söyledik. Şimdi üreten Türkiye, bilgi toplumu, bilgi ve zeka ekonomisi diyoruz. Eğitim sistemi tümüyle değişsin, sorgulayan eğitim gelsin diyoruz. Hep yeni şeyler söylüyoruz. Bu bizim dünyayı ne kadar iyi okuduğumuzu gösteren temel kuraldır. Biz hep değiştik. Değişirken Türkiye'yi de değiştirdik. Falih Rıfkı Atay Çankaya kitabında yazar, Ankara'nın ilk yılları, cumhuriyetin ilk yılları. Derki, Ankara garında beklerdik fötr şapkalı, kravatlı birisi inerse bu mutlaka okuma yazma biliyor der, onu alıp memur yapardık. Türkiye oralardan geldi. O günün koşullarını unutarak bugünün koşullarıyla geçmişi sorgulamak kadar büyük bir hatanın içine düşmemek gerekiyor. Çok büyük değişim ve dönüşümler oldu. Bunu hazmedenlerde oldu, hazmetmeyenlerde oldu. Ama o değişimi, dönüşümü gerçekleştirmek ve sürdürmek zorundayız."

"GEÇMİŞE BAKTIĞIMIZDA HEPİMİZİN AİLESİNDE MUTLAKA BİR CHP'Lİ VARDIR"

"Geçmişe baktığımızda hepimizin ailesinde mutlaka bir CHP'li vardır" diyerek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, "Geçmişe baktığımızda hepimizin ailesinde mutlaka bir CHP'li vardır. ya babası veya dedesi CHP'lidir, CHP'ye de oy vermiştir. CHP Cumhuriyeti kuran partidir. Şimdi de aynı amaca ulaşmak, aynı sonucu almak için çalışacağız. Partiye üye olmak istiyoruz ama bir sürü engel var diyemez kimse, onu da aştık. Şimdi internete girenler üye oluyorlar, üyelik kartları evlerine, adreslerine gidiyor. Bu yeniliği de ilk başlatan parti biziz. Partiye gelin hep beraber güzel Türkiye'yi yeniden inşa edelim. Bugün partimizin kuruluş yıldönümü ama aynı zamanda önemli bir gün, İzmir'in de kurtuluşu. İlk kurşun İzmir'de atılmıştı, Hasan Tahsin ve koca Nazım'ın dediği gibi Akdeniz'de bir kısrak başı gibi uzanan bu ülke bizim, bu memleket bizim derken İzmir'de de son noktayı koydular. İzmir'imizin tarihimizde çok önemli bir yeri var. İlk İktisat Kongresi de İzmir'dedir. İlk uluslararası fuarımızda da İzmir'dedir. İzmir bizim batıya açık penceremizdir. İzmir'in böyle bir güzelliği daha var" dedi. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu: Ne Ezilen Ne Ezen İnsanca Hakça Bir Düzen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement