Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Eski Kurmaylarıyla Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Eski Kurmaylarıyla Toplantısı

Toplantının sonuç bildirgesinde, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi kararı çıktı.

14.07.2014 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, partisinin eski yöneticileri, bakanlar ve milletvekilleriyle yaptığı toplantının sonuç bildirgesinde, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun desteklenmesi kararı çıktı.

CHP'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu ile durum değerlendirmesi yapan partinin eski kurmayları bir sonuç bildirgesi hazırladı.

CHP'li eski bakan Ali Topuz tarafından açıklanan sonuç bildirgesinde şunlara yer verildi:

" Türkiye Cumhuriyeti, tarihinin en derin bunalımı içindedir. Hukuk devleti askıda, demokrasi komada, iç ve dış barış ağır tehdit altındadır. AKP hükümeti ve onun başı, ülkemizin uçurumun kenarına gelmesinin baş sorumlusudur. CHP, cumhuriyet ve demokrasinin kurucu iradesi olarak tarihi sorumluluğunun bilincindedir. Her CHP'linin ülke çıkarlarını, parti çıkarları ve kişisel yararların üstünde tuttuğu bilinmelidir. CHPliler böyle bir düşünce yapısında ve görev bilincindedir. Halk oyuyla seçilecek ilk cumhurbaşkanı, cumhurun farklı renklerini barındıran bir toplumsal uzlaşma ürünü olmalıdır. Ancak böyle bir seçim Türkiye'nin ufkunu genişletecektir.

Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu dünya çapında saygın bir bilim insanıdır. Aydın kimlikli, reformcu ve demokrat bir yönetici olarak büyük bir uluslararası kuruluşu yönetme yeteneğini kanıtlamıştır. Sayın İhsanoğlu'nun salt ülke barışına değil, bölge ve dünya barışına da hizmet edecek saygınlığa ve vizyona sahip olduğu kuşkusuzdur. Büyük uzlaşının adayı, Ekmeleddin İhsanoğlu Edirne'den Ardahan'a kadar, büyük bir kardeşlik projesini halkımıza sunmuştur. Birikimi ve üstün ahlaki değerlere bağlılığı ile cumhurbaşkanlığı makamına yakışmaktadır. CHP'de uzun yıllar emek vermiş görev yapmış parti meclisi ve yüksek disiplin kurulu üyeleri, eski il başkanları ve eski parlamenterleri olarak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yanında olduğumuzu, kampanyaya katkı vereceğimizi kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun CHP'nin Eski Kurmaylarıyla Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement