Kılıçdaroğlu'nun Destek Verdiği Engelli Ressam Muhammed'in Evini Resmettiler - Son Dakika
Güncel

Kılıçdaroğlu'nun Destek Verdiği Engelli Ressam Muhammed'in Evini Resmettiler

Kılıçdaroğlu\'nun Destek Verdiği Engelli Ressam Muhammed\'in Evini Resmettiler

Ankara'nın Altındağ İlçesi Anafartalar Mahallesi'nde ailesi ile birlikte 2 katlı gecekonduda yaşam mücadelesi veren zihinsel engelli 24 yaşındaki Muhammet Yalçın, oturduğu evin iç ve dışını resimlerle donatınca fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı oldu.

16.11.2014 15:07

Ankara'nın Altındağ İlçesi Anafartalar Mahallesi'nde ailesi ile birlikte 2 katlı gecekonduda yaşam mücadelesi veren zihinsel engelli 24 yaşındaki Muhammet Yalçın, oturduğu evin iç ve dışını resimlerle donatınca fotoğraf sanatçılarının da ilgi odağı oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da destek verdiği engelli Yalçın'ın Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) İnsan ve Portre Atölyesi üyeleri, yaşadığı evi ziyaret edip, görüntüledi. Fotoğraf çekimini ilgiyle izleyen mahallede yaşayan yüzlerce çocuklara da kestane ikramında bulunuldu.

Zihinsel engelli, konuşma ve okuma yazma yeteneği bulunmayan Muhammet Yalçın, evinin içini ve dışını kendine özgü yaptığı resimlerle donatıp, ilgi odağı oldu. AFSAD İnsan ve Portre Atölyesi üyeleri fotoğraf sanatçısı Doğanay Sevindik eşliğinde hafta sonu Muhammet Yalçın'ın yaşadığı mahalledeki evini ziyaret edip, fotoğraf çektiler.  Doğanay Sevindik, şöyle dedi:

"Eski adı Yahudi, şimdiki adı Anafartalar Mahallesi'nin 100 yıllık geçmişine, tarihi dokusuna Muhammet Yalçın görsel şölen kazandırmış. Bu güzelliği fotoğraflamamak elde değil. Atölyemizin 20 üyesi ile mahallenin tarihi dokusunu, yaşayan çocuk, yaşlı ve gençlerini, Yahudiler'e ait binaları ve ibadete açık olmayan Sinagog'u fotoğraflamaya çalıştık. Zihinsel engelli Muhammet Yalçın'nın evinin iç ve dış duvarlarına yaptığı resimleri fotoğraf karelerine aktardık. Fotoğraf çekimleri sırasında bizi meraklı gözlerle takip eden yüzlerce çocuğa da kese kağıtları içinde kestane kebabı ikram ettik."

KILIÇDAROĞLU DESTEK VERMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2012 yılında 3 Aralık 'Dünya Engelliler Günü' etkinliklerine katılarak CHP Müzesi'nde yağlı boya resim sergisini açan Muhammet'i, tüm iç ve dış cephe duvarları ile ahşap dolaplarını boyadığı oturduğu gecekondudaki evini ziyaret etmişti. Kılıçdaroğlu, CHP Müzesi'ndeki açılışında, 'Senden büyük ebatta resim istiyorum' dediği Muhammet'in büyük boyutta tuval üzerine yaptığı yağlı boya resmini de beğenerek almıştı. Kılıçdaroğlu'nun Muhammet'e emeğinin karşılığı olarak zarf içinde 2 bin 350 lira bıraktığı belirtilmişti. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kılıçdaroğlu'nun Destek Verdiği Engelli Ressam Muhammed'in Evini Resmettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement