Kimlere BioNTech aşısı yapılacak? Bilim Kurulu üyesi merak edilen soruya yanıt verdi - Son Dakika
Güncel

Kimlere BioNTech aşısı yapılacak? Bilim Kurulu üyesi merak edilen soruya yanıt verdi

Türkiye'ye ay sonunda gelmesi planlanan BioNTech aşılarını kimlerin olacağı belli oldu. Aşı planlamasına ilişkin konuşan Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, "Önümüzdeki haftalarda 4,5 milyon doz aşı gelecek. Aşılamada da 60 yaş üstüne geçilmiş olacak. Dolayısıyla bu aşıyı bunlar olacak. Sırası gelmiş ama şimdiye kadar aşılanmamış daha ileri yaştaki kişiler de buna dahil edilebilir" dedi.

20.03.2021 19:33  Güncelleme: 19:51

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'nın geçtiğimiz günlerde açıkladığı Pfizer-BioNTech aşısının kimlere yapılacağı konusundaki planlamaya ilişkin Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan açıklama geldi.

BioNTech aşısı için, "Kimin sırası geldiyse aşı onlara uygulanacak. Bakanlığın planı da bu şekilde" diyen Yavuz, "Önümüzdeki haftalarda 4,5 milyon doz aşı gelecek. Aşılamada da 60 yaş üstüne geçilmiş olacak. Dolayısıyla bu aşıyı bunlar olacak. Sırası gelmiş ama şimdiye kadar aşılanmamış daha ileri yaştaki kişiler de buna dahil edilebilir. BioNTech aşısı da o şekilde uygulanacak" açıklamasını yaptı.

Kimlere BioNTech aşısı yapılacak? Bilim Kurulu üyesi merak edilen soruya yanıt verdi

Son Dakika Güncel Kimlere BioNTech aşısı yapılacak? Bilim Kurulu üyesi merak edilen soruya yanıt verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • KELKİTLİ: İstanbulda CUMARTESİ KISITLAMALARINA ACİLEN GERİ DÖNÜLMELİDİR,ÖZELLİKLE TAKSİM BEYOĞLUNDA MUTASYONLU VİRÜS VAKALARI ÇOK ARTTI,HASTANELERDEN HER GÜN CENAZELER ÇIKIYOR.TOPLU MEKANLARDAN UZAK DURALIM ,İSTANBULDA LOKANTALAR RESTAURANTLAR KAFELER NARGİLE KAFELER EĞLENCE YERLERİ ACİLEN KAPANMALIDIR,BURALARDAN ÇOK MUTASYONLU VİRÜS YAYILIYOR MAALESEF HES KODU SOYAN YOK MASKE TAKANDA ÇOK AZ 15 2 Yanıtla

Advertisement