- Kırgız Devlet Televizyonunda rejisör olarak çalışan 43 yaşındaki Nargiz Camankulova, Antalya'da böbrek nakli oldu
Ameliyatı yapan Prof. Dr. Demirbaş, Türkiye'nin organ nakli merkezi olan Antalya'yı dünyanın da organ nakli merkezi yapmak için çaba gösterdiklerini dile getirdi
Bişkek'te yaşayan ve devlet televizyonunda rejisör olarak çalışan Kırgiz Nargiz Camankulova'ya(43) 5 yıl önce gittiği hastanede böbrek yetmezliği teşhisi kondu. 2 yıl önce de diyalize girmeye başlayan Camankulova'ya böbreğini vermek için gazeteci eşi Batırbek Namınkulova (43), gönüllü oldu. Nakil için dünyadaki nakil merkezlerini araştırmaya başlayan çift, bir yakınlarının tavsiyesi üzerine Antalya'da nakil olmaya karar verdi. Medical Park Antalya Hastanesi'ne gelen çiftin burada yapılan tahlillerinde gazeteci eşinin böbreğinin nakil için uygun olmadığı tespit edildi.
Camankulova'ya bu sefer de teyzesi Ayzade Tasıyeva (53) böbreğini vermek için gönüllü oldu.Yapılan testlerin ardından hastanenin organ nakli merkezi başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, yönetiminde gerçekleştirilen ameliyat ile teyzeden alınan böbrek Camankulova'ya nakledildi. Naklin ardından sağlığına kavuşan Camankulova, Türk doktorlarına teşekkür etti. Camankulova, hastaneden taburcu olduktan sonra hayatını seyahatlerle dolu dolu geçireceğini ve işine de bir an önce dönmeyi istediğini ifade etti.
Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş ise özellikle yurt dışından gelen hastaların sağlığına kavuştuktan sonra Türkiye'ye duydukları saygınlığın kendisi için çok önemli olduğunu söyledi. Demirbaş, Türkiye'nin organ nakli merkezi olan Antalya'yı dünyanın da organ nakli merkezi yapmak için çaba gösterdiklerini dile getirdi. - Antalya
Son Dakika › Güncel › Kırgız Rejisöre Antalya'da Böbrek Nakli - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.