Kırıkkale'deki Acemi Kasap Sayısı Yüzde 50 Azaldı - Son Dakika
Güncel

Kırıkkale'deki Acemi Kasap Sayısı Yüzde 50 Azaldı

Kırıkkale\'deki Acemi Kasap Sayısı Yüzde 50 Azaldı

Kırıkkale'deki acemi kasap sayısı yüzde 50 azaldıKırıkkale'de kurbanlık kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 73 kişi, hastanelere başvurdu.

12.09.2016 14:14

Kırıkkale'deki acemi kasap sayısı yüzde 50 azaldı

Kırıkkale'de kurbanlık kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 73 kişi, hastanelere başvurdu. Kent merkezinde kurban keserken yaralanan 73 kişiden bazıları 112 Acil Servis ekipleri tarafından Yüksek İhtisas ve Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine taşındı. Bazı vatandaşlar da kendi imkanları ile sağlık merkezlerine gidip, tedavilerini yaptırdı. Geçtiğimiz yıl Bayramın ilk günü kurbanzede sayısı 150'yi bulurken, bu yıl ise yüzde 50 azalma görüldüğü belirtildi.

Yaralanmaların önemli bölümünün bıçak, satır kesiği ve hayvan tepmesi sonucu meydana geldiği öğrenildi. Hastanede tedavi gören vatandaşlar, bir anlık dalgınlık sonucu el ve ayaklarını kestiklerini, bir bölümünün de hayvanın tepmesinden yaralandıklarını belirtiler. Kurbanzedelerin büyük çoğunluğu ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi.

Öte yandan Hacılar beldesinde kurban eti yerken nefes borusunda et kalan 66 yaşındaki Osman Erdoğan, 112 Acil Servis ekiplerince Yüksek İhtisas Hastanesi'ne getirildi. Burada yapılan müdahalenin ardından Erdoğan'ın boğazına kaçan et çıkarılırken, sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bu arada Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Emniyet Müdürü Hasan Onar, Nur Camisi'nde namaz sonrası vatandaşlarla bayramlaşırken, belediye tarafından simit ve çay ikramında bulunuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırıkkale'deki Acemi Kasap Sayısı Yüzde 50 Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement