Kırımlı Yazar Cengiz Dağcı'nın Cenazesi İstanbul'da - Son Dakika
Güncel

Kırımlı Yazar Cengiz Dağcı'nın Cenazesi İstanbul'da

Kırımlı Yazar Cengiz Dağcı\'nın Cenazesi İstanbul\'da

Londra'nın Soutfields Bölgesindeki Evinde 22 Eylül Perşembe Günü Vefat Eden Kırımlı Yazar Cengiz Dağcı'nın Naaşı İstanbul'a Getirildi.

01.10.2011 06:10  Güncelleme: 08:08

Türk Hava Yolları'nın TK1986 sefer sayılı tarifeli uçağı ile gece saatlerinde İstanbul Atatürk Havalimanı'na getirilen Kırımlı yazar Cengiz Dağcı'nın naaşı, bekletilmek üzere kargo terminaline nakledildi.

92 yaşında vefat eden Dağcı'nın naaşı, 2 Ekim Pazar günü memleketi Kırım'da toprağa verilmek üzere bugün sabah saatlerinde Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti olan Simferopol şehrine THY'nin tarifeli uçağı ile götürülecek.

Dağcı'nın, Kırım'da gerçekleştirilecek olan cenaze törenine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılması bekleniyor. 1946'dan vefatına kadar Londra'da yaşayan Dağcı'nın "Yoldaşlar", "Anneme Mektuplar", "Onlar da İnsandı", "Badem Dalına Asılı Bebekler", "Yurdunu Kaybeden Adam" gibi Türk edebiyatına kazandırdığı eserleri bulunuyor. Hayatı boyunca Türkiye'yi hiç görmemesine rağmen eserlerini Türkiye Türkçesi ile kaleme alan Dağcı'nın, Kırım Tatarca şiirleri de bulunuyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırımlı Yazar Cengiz Dağcı'nın Cenazesi İstanbul'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement