Kırklareli'nde 80'nci Yıl Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Kırklareli'nde 80'nci Yıl Coşkusu

Kırklareli\'nde 80\'nci Yıl Coşkusu

Kırklareli'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün Şehre Gelişinin 80'nci Yılı Düzenlenen Törenlerle Kutlandı.

21.12.2010 00:00

Kırklareli'nde Mustafa Kemal Atatürk'ün şehre gelişinin 80'nci yılı düzenlenen törenlerle kutlandı.

Anma töreni sabah Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Kırklareli Vali Muammer Muşmal'ın yanı sıra törenlere Belediye Başkanı Cavit Çağlayan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Sinan Yayla, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Bingöl öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişi 20 ilköğretim öğrencisinin taşıdığı Türk Bayrağı ile sembolize edildi. Daha sonra törenler Halk Eğitim Merkezi'nde devam etti. Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan Atatürk'ün 80 yıl önce Kırklareli'nde büyük bir sevgi seli ile karşılandığını söyledi. Kırklareli Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç Dr. Türkan Doğruöz ise Kırklareli'nin tarihinde iki önemli gün olduğu belirterek, "Atatürk'ün 20 Aralık 1920'de Kırklareli gelişi ve ikincisi ise 20 Aralık 1924'te şehrin eski ismi olan Kırkkilise yerine Kırklareli olarak değiştirilmesidir" dedi.

Atatürk'ün Kırklareli'ne gelişinin 80'nci yıl dönümü nedeniyle açılan yarışmalarda dereceye girenleri ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

HEYKELLERİ TÖRENLE AÇILDI

Kutlama törenlerinin ardından Karakaş Mahallesi, 100'ncü Yıl Caddesi üzerine heykeltıraş Emel Benzet Özkan tarafından yapılan Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü heykelleri törenle açıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kırklareli'nde 80'nci Yıl Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement