Kırşehir'den Afrikaya Yardım Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Kırşehir'den Afrikaya Yardım Kampanyası

Kırşehir\'den Afrikaya Yardım Kampanyası

Valiliğimiz ve Belediye Başkanlığımızca "Somali ve Açlık Tehlikesi Yaşayan Diğer Afrika Ülkelerine Yardım Kampanyası" düzenlendi.

13.09.2011 10:22

"Ahiliğin Merkezi Kırşehir'den Afrika'ya Yardım Eli Uzanıyor" sloganı ile başlatılan kampanyanın duyurulması nedeniyle 12 Eylül 2011 Pazartesi günü saat 10.30'da İş Bankası önünde program düzenlendi. Buradaki programa Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN, Milletvekilimiz Abdullah ÇALIŞKAN, Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ, Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. S. Kudret SAYLAM, Vali Yardımcılarımız M. Fikret ÇAVUŞ ve Yıldıray MALĞAÇ, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müslim KILIÇASLAN, İl Emniyet Müdürü Metin AŞIK, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Müftü Yardımcısı Mehmet ÇAKMAK'ın dinimizde yardımlaşmanın önemini belirten konuşmasının ardından kürsüye gelen Yardım Sevenler Derneği Kırşehir Şubesi Başkanı Nurten BÜYÜKSARAÇOĞLU konuşmasında, "Kırşehirlilerin yardım kampanyasına gereken ilgiyi gösterileceğinden emin olduğunu" söyledi.

Belediye Meclisi kararıyla Somali ve Açlık Tehlikesi Yaşayan Diğer Afrika Ülkelerine açılan yardım kampanyasına 10 bin TL. Bağışla katıldıklarını belirten Belediye Başkanı Yaşar BAHÇECİ ise konuşmasında; "Hemşerilerimiz Ramazan ayı dolayısıyla gerek SMS aracılığı ile gerekse nakit olarak katkıda bulundular. Devletimiz bu ülkelere Başbakanlığımızın açtığı kampanya ile büyük oranda yardım etti. Biz de Belediye olarak 10 bin liralık yardım yapıyoruz. Buradan bütün hemşerilerimizden yardımlarını esirgememelerini diliyorum," dedi.

Kampanyaya 5 bin TL. Destekle katılan Milletvekilimiz Abdullah ÇALIŞKAN da konuşmasında; "Afrika'da yaşanan açlığa Türk Milleti olarak seyirci kalamayız. Çünkü Türkiye büyük ve güçlü bir ülkedir. Bizler de buradan ekmeğimizin yarısını vererek kampanyaya destek olmalıyız. Türkiye Somali'ye 500 milyon lira gibi büyük bir rakamla yardımda bulundu. Gerekli altyapıyı yaparak destek verecek. Biz yardım sever bir milletiz. Mazlum insanlara yardımı esirgemeyen bir milletiz. Dünyanın neresinde ağlayan bir millet varsa biz oradayız. Ben de kampanyaya şahsım olarak 5 bin liralık destekle katılıyor, Kırşehir'e yakışan bir yardım meblağına kavuşacağımıza inanarak bütün hemşerilerimi kampanyaya davet ediyorum," dedi.

Konuşmasına "Komşusu açken, tok yatan bir millet değiliz" diye başlayan Valimiz Sayın Mehmet Ufuk ERDEN ise; "Doğa ve coğrafyasıyla her türlü nimetten yararlanan ülkemiz insanı bu nimetlerinden bir kısmını da dünyada açlık ve sefalet yaşayan insanlarla paylaşıyor. Bugün dünyanın birçok bölgesi kuraklık ve açlık felaketi ile karşı karşıya. Başbakanlığımızın direktifleriyle açılan yardım kampanyasına herkesin katılmasını diliyorum. Bugün Somali'de, yarın dünyanın başka bir bölgesinde bu tür felaketler, sıkıntılar yaşanabilir. Biz herkese yardım yapıyoruz. Kırşehir yardımlaşma ve paylaşmayı kendisine ilke edinen Ahiliğin merkezi bir şehir Bu şehirde, Somali ve açlık çeken diğer Afrika ülkeleri için açılan yardım kampanyasına halkımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın destek vereceğine inanıyorum," dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kırşehir'den Afrikaya Yardım Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement