Kışanak: Kamusal Alanların İşgaline İzin Vermeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Kışanak: Kamusal Alanların İşgaline İzin Vermeyeceğiz

Kışanak: Kamusal Alanların İşgaline İzin Vermeyeceğiz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, imar planında kamusal alan olarak planlanan alanların işgaline izin vermeyeceklerini bildirdi.

13.08.2015 16:28

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin Ağustos Ayı Olağan Toplantısı'nın üçüncü oturumunda, imar planında kamusal alan olarak gözüken yerlerin durumu ele alındı. Belediye Web TV üzerinden canlı yayınlanan toplantıya, Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak başkanlık etti. Tüm meclis üyelerinin katıldığı toplantıda sunumu Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Sevinç yaptı. Sevinç, imar planında yol ve orman olarak geçen alanların durumuna ilişkin meclise bilgi verdi.

Ardından konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, imar planıyla ilgili sunumda geçen yolların tamamının mülkiyet sorununun kamu lehine terkin edilerek çözüldüğünü, söz konusu alanların yol ve ormanlık alan olarak kent planına işlendiğini bildirdi. Bazı alanlarda belediyenin kısmen kamulaştırmaya gittiğini ifade eden Kışanak, sözlerine şöyle devam etti: "Bunun dışında henüz Hazine arazisi ile ilgili bazı alanlarda kent planında orman gözükmesine rağmen henüz Hazine'den tahsisini alamadığımız alanlar bulunmaktadır. Bunları ilerleyen süreçlerde sizlerle paylaşarak, alanların belediyemize tahsis edilmesi ve yeşillendirilmesi için çalışmalarımız da sürecek."

Boş Bulunan Alan Kullanılmak İsteniyor

Söz konusu alanlarda mülkiyet sorunu yaşanmamasına rağmen ciddi sorunlar olduğuna dikkat çeken Kışanak, özellikle bazı kişilerin geleneksel alışkanlıklarını sürdürmeye çalışarak boş bulunan alanları kaçak yapılaşma, bağ, bahçe ve tarım alanı olarak kullanıp işgal ettiğini kaydetti.

İşgale İzin Vermeyeceğiz

Kullanılan alanların imar planında bir karşılığı olduğunu vurgulayan Kışanak, kamusal alanların işgal edilmesine karşı şunları söyledi:

"O nedenle bazı kişilerin kişisel çıkarlarını öngören alışkanlıklara dayalı bu işgallerden vazgeçmeleri gerekir. Bizler 1 milyon 600 bin insanın çıkarını korumakla mükellefiz. Bundan dolayı kamusal alanları işgal edenler bu tutumlarından vazgeçmelidir. Bazı grupların da rant elde etmek için alanları işgal ettiklerini biliyoruz. Buradan açıkça meclisimizle birlikte ifade etmek istiyoruz; bu kentte kamusal alanlarda 1 milyon 600 bin insanın hakkı vardır. Biz bu alanlarda asla bir rant ve çıkar ilişkisine izin vermeyeceğiz. Bu konuda yönetim olarak kararlıyız. Meclisimizin bize verdiği destek ve perspektif doğrultusunda çalışmaları sürdüreceğiz ve var olan işgalleri ortadan kaldırarak kamusal alana dönüştüreceğiz."

Kamu Çıkarını Gözetip Hukuksuzluğa Engel Olacağız

Büyükşehir Belediyesi'nin çok ciddi altyapı yatırımlarının bulunduğunu, kent planlaması ve altyapı yatırımları için bu yolların hızlı bir şekilde açılması gerektiğini belirten Kışanak, yağmur suyu şebekesinin büyük ölçüde tamamlandığını, ancak kentin çeperindeki ana hatların döşenmesinin ardından aktif hale geleceğini bildirdi.

Kentin gelişim hattındaki yolların tamamındaki çalışmaları hızlı bir şekilde sürdürüp, yağmur suyu, kanalizasyon ve doğalgaz gibi altyapı hizmetlerini tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Kışanak, "Amacımız 7'den 70 herkesin hakkını, kamu çıkarlarını gözeterek korumaktır. Biliyorsunuz Kent Ormanı çalışmalarında bazı kişilerin direnciyle karşı karşıya kaldık. Fakat kamuoyu ve sivil toplum örgütlerinin desteğini alarak buradaki çalışmalarımız devam ediyor. Kentte yaşayanların ihtiyaçları nelerse bunları yerine getirmek bizim görevimizdir. Bu konuda hiçbir engel tanımayacağız. Hiçbir hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kışanak: Kamusal Alanların İşgaline İzin Vermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement