KKTC Başbakanı İrsen Küçük Açıklaması - Son Dakika
Güncel

KKTC Başbakanı İrsen Küçük Açıklaması

KKTC Başbakanı İrsen Küçük Açıklaması

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinden gelen 13 Kıbrıs Gazisini Cumhuriyet Meclisinde kabul etti.

14.12.2012 17:37

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı İrsen Küçük, Manisa'nın Saruhanlı ilçesinden gelen 13 Kıbrıs Gazisini Cumhuriyet Meclisinde kabul etti.

Başbakan Küçük, Saruhanlı Kaymakamlığı'nca düzenlenen gezi kapsamında yavru vatanda bulunan Kıbrıs Gazileri Gezi Heyeti Başkanı Kadircan Odabaşı ve 13 gaziyi ağırladı. Kıbrıs Barış Harekatında görev alan gazileri görmenin kendisini mutlu ettiğini ifade eden Küçük, "1974 Barış Harekatını hatırlamak ve önemini anlatmak büyük önem taşıyor" dedi.

KKTC'nin ilanına koydukları katkı nedeniyle gazilere teşekkür eden Başbakan Küçük, milli davanın devam ettiğini ve bir anlaşmaya varılana kadar devam edeceğini ifade etti.

Gezi Heyeti Başkanı Kadircan Odabaşı da, Saruhanlı'da 47 Kıbrıs Gazisinin bulunduğunu, bunlardan 13'ünün eski günleri yad etmek üzere Kıbrıs'a geldiklerini anlattı. Odabaşı, ayrıca Başbakan Küçük'e Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu'nun selam ve saygılarını iletti.

Saruhanlı gaziler daha sonra KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer'i makamında ziyaret etti. Meclis Başkanı Bozer, Kıbrıs gazilerinin Kıbrıs Türkünü kendi devletine kavuşturan köşe taşlarından biri olduğunu ifade etti. Bozer, Kıbrıs Türk halkının 1974 Barış Harekatı'ndan sonra ilan edilen KKTC'de şu anda bir Cumhuriyet çatısı altında yaşadığını belirtti.

Gezi Heyeti Başkanı Odabaşı da Barış Harekatı'ndan sonra gazilerin ilk defa KKTC'ye gelme şansı bulduklarını ve bundan sonra KKTC'yi sık sık ziyaret etmek istediklerini söyledi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel KKTC Başbakanı İrsen Küçük Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement