KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi\'ni Ziyaret Etti

Erbakan Vakfı’nın davetlisi olarak Trabzon’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti.

22.08.2014 17:17

Erbakan Vakfı'nın davetlisi olarak Trabzon'a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nu makamında ziyaret etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu makamında ağırlayan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, "KKTC'deki soydaşlarımız aziz Türk milletinin en çok fedakarlık yapanları arasında tarihte yerini gururla almıştır" dedi.

Ziyarette yaptığı konuşmada KKTC'nin cumhurbaşkanını Trabzon'da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, KKTC halkının aziz Türk milletinin en çok fedakarlık yapan gruplarından biri olduğunu ifade etti. Gümrükçüoğlu, "Trabzon'umuz KKTC ile her zaman tarih kültür ve gönül bağı olan bir şehrimizdir. Orada Trabzon kökenli birçok hemşehrimiz vardır. KKTC'deki soydaşlarımızın aziz milletimizin tarihten beri en iyi temsilcileri olduğunu hep gördük ve yaşadık. Onlar bizim milletimizin en çok fedakarlık yapanları arasında tarihte yerlerini gururla aldılar. Türk dünyası için gurur kaynağı olan KKTC halkının temsilcileri olan sizleri ülkemizde ve şehrimizde ağırlamaktan büyük gurur ve onur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Gümrükçüoğlu'na teşekkür eden KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ise konuşmasında KKTC'de Karadeniz kültürünün yaşatıldığına değindi. Karadeniz'in simgesi olan yayla şenlikleri ve hamsi günleri gibi etkinliklerin KKTC'de yaşatıldığını belirten Eroğlu, bu etkinliklerin hepsine katılmaktan gurur duyduğunu söyledi. Eroğlu, "Artık Karadeniz KKTC bütünleşmesi gerçekleşmiştir" dedi. Eroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Sayın Başkan tabi ki Belediye Başkanı olarak büyük sorumluluklarınız vardır. Bunun bilincindeyiz. Sizi kutluyorum, Trabzon büyükşehir olmuştur ve sizin sorumluluklarınız artmıştır. Ancak tüm sorumluluklarınızı başarı ile yerine getireceğinize olan inancımız tamdır."

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'na ziyaretin anısına Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlemiş olduğu meslek edindirme kurslarında meslek sahibi olan kursiyerler tarafından üretilen Trabzon işi gümüş işlemeli ibrik hediye etti. Cumhurbaşkanı Eroğlu da Başkan Gümrükçüoğlu'na çeşitli hediyeler takdim etti. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement