KKTC Müzakerecisi Özersay'ın Londra Temasları - Son Dakika
Güncel

KKTC Müzakerecisi Özersay'ın Londra Temasları

KKTC Müzakerecisi Özersay\'ın Londra Temasları

Özersay, Dışişleri Bakan Yardımcısı Lidington ile bir araya geldi Lidington: "Birleşik Krallık adanın yeniden birleşmesi için iki toplumun gösterdiği çabaları güçlü şekilde desteklemektedir" "Birleşik Krallık'ın Kıbrıs Türk toplumunun bir anlaşma aracılığıyla Avrupa ailesinde yerini alma isteğini desteklediğini.

10.06.2014 22:37

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) müzakerecisi Kudret Özersay, Avrupa Birliği'nden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı David Lidington ile bir araya geldi.

Lidington, Dışişleri Bakanlığındaki görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, Kıbrıs ile ilgili konuları ele aldıklarını belirtti.

Özersay ile bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Lidington, şunları kaydetti:

"Birleşik Krallık adanın yeniden birleşmesi için iki toplumun gösterdiği çabaları güçlü şekilde desteklemektedir. Mevcut fırsat tüm Kıbrıslıların yararına kapsamlı bir anlaşmaya varılması için değerlendirilmelidir.

Özersay'ı barış için çabalarını artırması konusunda teşvik ettim ve her iki tarafın da tüm konuları iyi niyet çerçevesinde müzakere etmesini umuyorum. Birleşik Krallık'ın Kıbrıs Türk toplumunun bir anlaşma aracılığıyla Avrupa ailesinde yerini alma isteğini desteklediğini yineledim. Birleşik Krallık, Birleşmiş Milletler gözetiminde devam eden görüşmelerin yazdan önce somut ilerleme kaydetmesini umuyor."

Bu arada, David Lidington'ın 12 Haziran'da da Kıbrıs Rum yönetimi müzakerecisi Andreas Mavroyiannis ile görüşmesi bekleniyor. İngiltere Dışişleri Bakanlığı, Lidington'ın hem Kıbrıslı Türk hem de Kıbrıslı Rum müzakerecileri Londra'ya davet ettiğini bildirdi. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC Müzakerecisi Özersay'ın Londra Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement