KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Taksim'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Taksim'de Kutlandı

KKTC\'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Taksim\'de Kutlandı

KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Taksim'de düzenlenen törene İstanbul Vali Yardımcısı, KKTC İstanbul Başkonsolosu, gaziler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Törende anıta çelenk bırakıldı ve İstiklal Marşı okundu. Başkonsolos Çınar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yılında burada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, harekatın Yunanistan'ın adayı işgal etmesinin sonucu olduğunu vurguladı.

20.07.2023 13:42

KKTC'nin "20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı" dolayısıyla Taksim'de tören düzenlendi.

Cumhuriyet Anıtı önünde düzenlenen törene, İstanbul Vali Yardımcısı Özlem Bozkurt Gevrek, KKTC'nin İstanbul Başkonsolosu Seniha Birand Çınar ile gaziler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Burada anıta çelenk bırakan katılımcılar, saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı okudu.

Törende konuşan Başkonsolos Çınar, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 49. yılı dolayısıyla burada olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Kıbrıs sorununun, Rum tarafı ile Yunanistan'ın iddia ettiği gibi 1974'te başlayan bir işgal sorunu olmadığını belirten Çınar, 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen harekatın, Yunanistan'ın 15 Temmuz 1974'te adayı işgalinin doğrudan sonucu olduğunu vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel KKTC'nin 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Taksim'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement