Klasik Otomobilciler Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Klasik Otomobilciler Bir Araya Geldi

Klasik Otomobilciler Bir Araya Geldi

Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasındaki dostluğu geliştirmek amacıyla düzenlenen 'Bir Nehir 3 Şehir' projesi, klasik otomobilcileri bir araya getirdi.

30.07.2011 16:03

Türkiye, Bulgaristan ve Yunanistan arasındaki dostluğu geliştirmek amacıyla düzenlenen 'Bir Nehir 3 Şehir' projesi, klasik otomobilcileri bir araya getirdi. Kapıkule Gümrük Kapısı'nda Bulgaristan'dan gelen ekibi karşılayan Türk klasik otomobilciler, Edirne sokaklarında tur attı.

Edirne Belediyesi, Plovdiv Antika Otomobiller Kulübü, Trakya Klasik Otomobilciler Derneği ve Dedeağaç Klasik Otomobilciler Derneği işbirliği ile düzenlenen 'Bir Nehir 3 Şehir' projesi Edirne'de başladı. Üç ülkenin klasik otomobil tutkunlarını buluşturmayı amaçlayan proje, Bulgaristan'dan gelen 14 klasik otomobilin Kapıkule Gümrük Kapısı'nda karşılanmasıyla başladı.

Plovdiv Antika Otomobiller Kulübü Başkanı Donço Donçev'i çiçeklerle karşılayan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Murat Muratoğlu, bundan sonraki hedefin Edirne'de klasik otomobillerin katıldığı bir ralli yapılması olduğunu söyledi. Muratoğlu, "Meriç Nehri çevresindeki birbirine dost üç şehrin insanlarını buluşturan projeyi destekliyoruz. Sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğine teşekkür ediyoruz" dedi. Plovdiv Antika Otomobiller Kulübü Başkanı Donço Donçev ise "Üç ülke ve üç şehri buluşturan projeye katılmaktan mutluyuz. Siyasiler, sıcak ilişkiler kurmayı bizden öğrensinler" diye konuştu.

Kapıkule Gümrük Kapısı'ndan harekete geçen yaklaşık 25 araçlık kafile, Edirne'nin en işlek caddesi olan Saraçlar Caddesi'ne geldi. Vatandaşların meraklı bakışları arasında caddeden geçen rengarenk araçlar, büyük ilgi gördü. Sürücüler korna çalarak halkı selamladı. Şehir turundan sonra Bulgar otomobilciler, Pazarkule Gümrük Kapısı'ndan Yunanistan'a geçiş yaparak Dedeağaç Klasik Otomobilciler Derneği üyeleriyle buluştu. - Edirne

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Klasik Otomobilciler Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement