Kocaeli'deki Tüm Öğrenciler Depremi Öğreniyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kocaeli'deki Tüm Öğrenciler Depremi Öğreniyor

Kocaeli\'deki Tüm Öğrenciler Depremi Öğreniyor
27.10.2010 12:36

Kocaeli Büyükşehir Bel. Olası Bir Depreme Karşı Uzun Yılardır Sürdürdüğü Okullardaki Deprem Eğitimi Programlarına Devam Ediyor.

Bu kapsam da bu yıl da Kocaeli de bulunan İlköğretim Okullarında "Deprem Eğitim Seminerleri" verilmeye başladı. Bu yıl ki ilk eğitim semineri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü ile Başiskele İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Bahçecik Körfez İlköğretim Okulu, Karşıyaka Sevgi Anaokulu öğrencilerine verildi. Seminerler de öğrencilere deprem sırasında ve sonrasında alınması gereken önlemler öğretiliyor.

UYGULAMALI EĞİTİM

Bahçecik Körfez İlköğretim Okulu'nda başlatılan seminerler Sevgi Anaokulu'nda devam etti. Anaokulundaki 60 kadar minik öğrenci deprem dede olarak anılan Ahmet Mete Işıkara'nın yer aldığı sinevizyon gösterisiyle depremde alabilecekleri önlemleri öğrendiler. Çocuklar masaların yanına çökerek depremden korunma konusundaki çeşitli tedbirleri uygulamalı olarak gördüler.

TÜM İLKÖĞRETİM OKULLARINDADA EĞİTİM VERİLECEK

Deprem seminerleri Kasım ayının ortalarına kadar Başiskele'deki tüm ilköğretim okullarında sürecek. Seminerler Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü teknik personellerinden Jeofizik Mühendisi Saliha Aydın ile Jeoloji Mühendisi Musa Zengince tarafından verildi. Eğitimlerin sonunda öğrencilere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 'Deprem Tedbirleri ve Teknik Bilgiler' kitapçığı dağıtıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli'deki Tüm Öğrenciler Depremi Öğreniyor - Son Dakika


Advertisement