Kocaeli Deniz Taşımacılığı Ortak Akıl Forumu Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Kocaeli Deniz Taşımacılığı Ortak Akıl Forumu Yapıldı

Kocaeli Deniz Taşımacılığı Ortak Akıl Forumu Yapıldı

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, 'Kocaeli Deniz Taşımacılığı Fizibilite Çalışması projesi " ile ilgili Ortak Akıl Forumu dün gerçekleştirildi.

16.09.2011 15:10

Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantının açılışını yapan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bu proje ile amaçlarının Kocaeli'nin deniz taşımacılığı imkanlarının Kocaeli ve çevresindeki illerdeki ihtiyacı karşılamasına yardımcı olmak ve böylece Kocaeli'nin ve bölgenin ekonomik gelişimine katkı sağlamak olduğunu vurgulayarak, " Beklenen sonuç; Kocaeli İlinin deniz taşımacılığına yönelik stratejik yol haritasını hazırlamaktır" dedi.

Kocaeli Sanayi Odası Konferans salonunda düzenlenen toplantıya Vali yardımcısı Ali Sözen, Kocaeli Defterdarı Süleyman Dal, Ziraat Bankası Bölge Müdürü Yusuf Dilaver, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Adnan Bilgiç, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü İhsan Ertuğrul, ABİGEM Müdürü Memet Turabi, Kocaeli Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Atalay Kaya ve çeşitli Kamu Kurum ve sanayi kuruluşlarının temsilcileri katıldılar.

Toplantı İstanbul Bilgi üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Deniz Ticaret Odası Danışmanı Sayın Prof. Dr. Oral Erdoğan'ın moderatörlüğü ile başlatıldı. Toplantıya katılanlara yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Prof. Erdoğan, Kocaeli Deniz Taşımacılığı Fizibilite Çalışması projesi " ile ilgili Ortak Akıl Forumun da sorunların çözümünü bulmaya çalışacaklarını söyledi. Prof. Erdoğan , bir bakıma kalımcılar arasında "Beyin Fırtınası" yapacaklarını belirterek. Katılımcılar arasında 6 ayrı grup oluşturdu. Yaklaşık 45 dakika süren zamanlama sonrasında gruplar kendi aralarında ortak görüşlerini saptadılar.

İlk bölümde gruplar birinci olarak Entegre Jojistik Ulaşım sistemi, ikinci olarak Liman ,Liman işletmesi,yatırımı ve finansmanı,Üçüncü olarak Mevzuat, Dördüncü olarak Kocaeli'nin Genel master Planı ve beşinci olarak 'ta Eğitimin, çevrenin önde olduğu diğer sorunlar öne çıktı.

Toplantının son grup toplantılarında tesbit edilen 5 öncelikli konu ele alındı. Kocaeli Sanayi Odası'nda önümüzdeki süreçte tesbiti yapılan konuların ayrıntılı olarak ele alınacağı vurgulandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kocaeli Deniz Taşımacılığı Ortak Akıl Forumu Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement