Kocaeli - Yağmur Kazalarla Geldi - Son Dakika
Güncel

Kocaeli - Yağmur Kazalarla Geldi

Kocaeli - Yağmur Kazalarla Geldi

Kocaeli Bölgesinde Tem ve D-100'de Onun Üzerinde Kaza Oldu

01.09.2010 18:41

Kocaeli bölgesinde TEM ve D-100'de onun üzerinde kaza oldu

Dün 33 derece olan hava sıcaklığının bu sabah saatlerinden itibaren 17.4 dereceye kadar düşmesiyle gelen sağnak yağmur, beraberinde birçok trafik kazasını da getirdi. Yağmurun kayganlaştırdığı TEM ve D-100 Karayolu'nun Kocaeli geçişlerinde onun üzerinde trafik kazası meydana gelirken, TEM'in Körfez ilçesi ile İzmit arası da bir saatten fazla ulaşıma kapandı.

İzmit'te sabah çiseleyen yağmur saat 13.30 sıralarında bir anda sağanağa dönüştü. Metoroloji kayıtlarına göre İzmit'te Ağustos ayı boyunca hiç etkili yağmur yağmadı. Tam bir aylık süre sonunda gelen bu sağnak yağmur, sadece saat 13.30 ile 15.00 arasında metrekareye 7.5 kilogram yağış bıraktı. Dün 33 olan hava sıcaklığı ile öğlen saatlerinde 17.4 derdece olarak ölçüldü. Yağmura hazırlıksız yakalananlar ıslanoı. Kentte bir anda şemsiye satışları da hareketlendi.

Bu arada TEM Karayolu ile D-100'ün Kocaeli geçişlerinde dikkatsiz sürücülerin yolaşçığı yağmur kazaları sıkıntılı anlar yaşattı. İstanbul'u Anadolu'lya bağlayan köprü konumundaki Kocaeli'de bu iki önemli karayolunda onun üzerinde yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Kirazlıyalı mevkiinde meydana gelen ve 5 aracın karıştığı zincirleme kazada yaralanan 4 kişiyi hastaneye götürmekte olan 112 acil ambulansı da kilitlenen trafiğin arasında kaldı. Saat 13.30 sıralarında TEM'in Ankara istikameti ulaşıma kapandı. Yol araçların çekilmesinin ardından saat 15.00 sıralarında ulaşıma açıldı. TEM karoyulu'nun Gebze-İzmit ve İzmit- Sapanca arasında çok sayıda bezner kaza meydana gelirken, kazaların daha çok Hereke-İzmit arası ile Dilovası geçişinde yoğunlaştığı dikkat çekti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kocaeli - Yağmur Kazalarla Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement