Köln'de Didf'li Kadınlar 8 Mart'ı Hem Kutladı Hem de Sorunları Dile Getirdi - Son Dakika
Güncel

Köln'de Didf'li Kadınlar 8 Mart'ı Hem Kutladı Hem de Sorunları Dile Getirdi

Köln\'de Didf\'li Kadınlar 8 Mart\'ı Hem Kutladı Hem de Sorunları Dile Getirdi

Köln'de DİDF'li kadınlar 8 Mart'ı hem kutladı hem de sorunları dile getirdi Almanya'nın Köln kentinde, Demokratik İşçi Derneği'nin düzenlediği etkinlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

09.03.2015 15:31

Köln'de DİDF'li kadınlar 8 Mart'ı hem kutladı hem de sorunları dile getirdi

Almanya'nın Köln kentinde, Demokratik İşçi Derneği'nin düzenlediği etkinlikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlandı.

Ehrenfeld Halkevi'ndeki kutlamada Yasemin ve Deniz İlhan ikilisi sahne alarak birbirinden güzel şarkılar seslendirdi. Dance Academy öğrencileri ise Anadolu'nun çeşitli yörelerinden halk danslarıyla etkinliğe renk kattılar. Kardelen Kadınlar Korosu da konuklara mini bir konser verdi. Ayrıca dernek üyesi kadınlar tiplemelerle, farklı ülkelerdeki kadınların sorunlarını dile getirdiler. Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) Geçlik Teşkilatı'nın yöneticilerinden Çiğdem Ronaesin, 8 Mart ile ilgili şunları söyledi Günümüzde hala kadınlar eşit değiller. Aynı işe eşit ücreti alamıyorlar. Kariyer ve çocuk ise sadece filmlerde veya zengin kadınlar için geçerli. Son olaylara baktığımızda hele ki Türkiye'de kadınlara baskının arttığını görüyoruz. Kadınların dışarıda kahkaha atamayacağı söylendi. Başbakan 5 çocuk yapılmasını istiyor. Tabii kadın cinayetlerini de unutmamak gerek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Köln'de Didf'li Kadınlar 8 Mart'ı Hem Kutladı Hem de Sorunları Dile Getirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement