Kolombiya Hükümetiyle Gerillalar Arasındaki Barış Müzakereleri - Son Dakika
Son Dakika Logo

Kolombiya Hükümetiyle Gerillalar Arasındaki Barış Müzakereleri

30.05.2014 21:16

Başkent Bogota'da yaşayanlar, hükümetle Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri arasında yapılan müzakerelere inanmıyor.

Kolombiya'nın başkenti Bogota'da halkın büyük bölümünün, hükümetle Kolombiya Devrimci Silahlı Güçleri (FARC) arasında yapılan barış müzakerelerine inanmadığı ortaya çıktı.

Sabana Üniversitesi tarafından, Bogota'da 20 bölgeden 19'unda 728 kişinin katılımıyla yapılan kamuoyu yoklaması, halkın yüzde 67'sinin, yani her 10 Bogotalıdan 6'sının, hükümetle FARC arasında yapılan barış müzakerelerinden olumlu bir sonuç çıkacağına inanmadığını gösterdi.

Kamuoyu yoklaması ayrıca, katılımcıların yüzde 37'sinin, gerillaların herhangi bir biçimde affedilmesine tamamıyla karşı olduğunu da gözler önüne serdi.

Kolombiya hükümetiyle FARC arasındaki barış görüşmeleri, 2012 yılında başlamıştı. Küba'da yürütülen ve ikinci turu 15 Haziran'da yapılacak devlet başkanlığı seçimi kampanyasında başlıca tartışma konusu olan görüşmeler, zaman zaman kesintilere uğramıştı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü'ne göre, Kolombiya'da 1958 yılından bu yana süregelen iç savaşta 220 bin kişi öldü, 5 milyondan fazla kişi yerlerinden oldu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kolombiya Hükümetiyle Gerillalar Arasındaki Barış Müzakereleri - Son Dakika


Advertisement