Komisyon Üyelerinin Göl Keyfi - Son Dakika
Güncel

Komisyon Üyelerinin Göl Keyfi

Komisyon Üyelerinin Göl Keyfi

Trabzon'da Çeşitli Temaslarda Bulunda Üzere Kente Gelen TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyeleri Uzungöl'de Stres Attı.

05.12.2010 23:10

Trabzon'da çeşitli temaslarda bulunda üzere kente gelen Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyeleri Uzungöl'de stres attı.

Komisyon Başkanı ve AK Parti Ağrı Milletvekili Fatma Salınan Kotan ile komisyon üyesi AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İncegöz ve CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, yarınki toplantılar öncesinde Çaykara ilçesine bağlı Uzungöl Beldesi'nde stres attı. Göl kenarında gezen, hediyelik eşya satın alan milletvekilleri, basın mensuplarının da sorularını yanıtladı.

Komisyon Başkanı Fatma Salınan Kotan, çocuk cinsiyeti nedeniyle kadınlar üzerinde oluşturulan psikolojik şiddet, başlık parası ve geleneksel evliliklerle ilgili alt komisyon oluşturduklarını belirterek, "Alan çalışmalarında bulunmak için ilk olarak Trabzon'a geldik. Karadeniz'i veya Trabzon'u seçmemiz, kesinlikle olayların olguların burada çok olduğu anlamına gelmiyor. Bu araştırmalarımızı Türkiye'nin her bölgesinde ve her ilinde yapmak istiyoruz. Komisyonun amacı Türkiye'de bulunan kadınların sorunlarının Meclis gündemine taşınması ve kanunların çıkartılmasını sağlamak. Yarın Trabzon Toplum Merkezi'ni ziyaret edeceğiz. Üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile toplantı düzenleyeceğiz" dedi.

Türkiye'deki kadın erkek fırsat eşitliği konusunda da görüşlerini açıklayan Kotan, "Türkiye'de şu anda kadın erkek fırsat eşitliği halen istenilen düzeyde değil. Şu anda belki çok görünürlüğü olmasa da küçük çekirdek ailelerde veya farklı yerlerde kalan sıkıntıların dışında kadınlarla ilgili gerçekten yapısal düzenlemeler olması gerekiyor. Bir olay bile bizim kadınların özgürlük alanını kısıtlıyorsa onunla ilgili tedbirler alınması gerekiyor. Bunun için bizler de büyük bir gayret içindeyiz" dedi.

Arıtman: Demokrasimiz ayıplı

Komisyon üyesi CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman da, 5 Aralık'ın Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını kazanmasının 76'ıncı yıldönümü olduğunu hatırlatarak, "Bu 76 yılda ne yazık ki Türk kadını siyasal haklarını kullanamaz hale gelmiştir. Bizim meclislerimiz erkek meclisleridir. Demokrasimiz ne yazık ki kadınsız demokrasidir. Onun için başka bir deyişle ayıplı demokrasidir. Ulusal parlamentomuzda erkek temsili yüzde 91. Yerelde bu oran yüzde 96'ya çıkıyor. Türkiye'nin 36 ilinin il genel meclisinde kadın üye yoktur. Yani kadınlar siyasal hakları kullanma adına çok büyük önemli bir fırsat eşitsizliği yaşıyor. Kadınlara fırsat eşitliği yaratacak yasal düzenlemelerin yapılması lazım. Biliyorsunuz Türkiye cinsiyet ayrımcılığı araştırmaları konusunda 134 ülke arasında 126'ıncı sıradadır. Türkiye, kadının güçlenme alanları olan eğitim, sağlık, siyasi katılım ve karar mekanizmalarında yer alma konularında dünyada hep liste sonlarında yer almaktadır. Hem de ne yazık ki demokrasiyle yönetilmeyen ülkeler arasında yer almaktadır" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Komisyon Üyelerinin Göl Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement