"Kongre Turizmi, Deniz, Kum, Güneşe Yeniliyor" - Son Dakika
Güncel

"Kongre Turizmi, Deniz, Kum, Güneşe Yeniliyor"

"Kongre Turizmi, Deniz, Kum, Güneşe Yeniliyor"

Antalya Kongre Bürosu Direktörü İnan: "Kongre turizmi açısından en zayıf yönümüz, aslında en çok övündüğümüz yönümüzdür. 11 milyon turistin geldiği Antalya'nın bir kongre destinasyonu olarak ...

22.10.2013 14:38

Antalya Kongre Bürosu Direktörü Sinan İnan,  Antalya'nın deniz, kum ve güneş olarak adlandırılan turizm türünde başarılıyken, kongre turizmi açısından zayıf olduğunu vurgulayarak, "Kongre turizmi açısından en zayıf yönümüz, aslında en çok övündüğümüz yönümüzdür. 11 milyon turistin geldiği Antalya'nın bir kongre destinasyonu olarak kabul edilmemesidir" dedi.

Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Nuri Özaltın Konferans Salonu'nda düzenlenen "Antalya'da Kongre Turizmi" konulu konferansta konuşan İnan, kongre ve toplantı sektörünün Antalya için büyük öneme sahip olduğunu söyledi.

Antalya'daki turistik tesislerde 175 bin koltuk kapasitesi olduğuna dikkati çeken İnan, bu potansiyelin yeterince kullanılmadığının altını çizdi. Alt ve üstyapı yatırımları, tanıtım ve pazarlama faaliyetleriyle kongre turizminin geliştirilmesi gerektiğini belirten İnan, "Kongre turizmi açısından en zayıf yönümüz, aslında en çok övündüğümüz yönümüzdür. 11 milyon turistin geldiği Antalya'nın bir kongre destinasyonu olarak kabul edilmemesidir. Deniz, kum ve güneş olarak adlandırılan turizm türünde başarılıyken, kongre turizmi açısından zayıfız" diye konuştu.

Kongre turizminin kasım ve mart ayları arasında yoğunlukla yapıldığına işaret eden İnan, bu ayların Antalya açısından "atıl dönem" olduğunu ifade etti.

Kongrelerle turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılabileceğine değinen İnan, şöyle konuştu:

"Kongre turizminde gelen ziyaretçiler, normal turistlere göre 3 kat fazla harcama yapar. Kongre turizmi, sezonun dalgalanmmalarından etkilenmez, yılın her ayında yapılabilir. Bir yerin kongre merkezi seçilmesi için konaklama imkanları, ulaşım, fiyat, iklim, doğa, tarih, güvenlik, yerel halkın tutumu, yerel yönetim desteği, şehrin cazibesi, çekim gücü ve kültürel etkinlikler gereklidir. Antalya, bütün bu şartlara sahiptir. Kongre turizmi açısından Antalya'nın marka olabilmesi için devlet, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör işbirliği bilincinin oluşması da şarttır."

İnan, 2012'de Antalya'da 165 kongre ve toplantı yapıldığını, bu toplantıların 69'unun uluslararası boyutta olduğunu kaydetti. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Kongre Turizmi, Deniz, Kum, Güneşe Yeniliyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement