Konya'da Üniversite Öğrencileri Soma'nın Yasını Tutuyor - Son Dakika
Güncel

Konya'da Üniversite Öğrencileri Soma'nın Yasını Tutuyor

Konya\'da Üniversite Öğrencileri Soma\'nın Yasını Tutuyor

Konya’da Selçuk Üniversitesi’nde okuyan bir grup öğrenci, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için sessiz oturma eylemi yaptı.

15.05.2014 17:20

Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için sessiz oturma eylemi yaptı.

Türkiye'yi yasa boğan Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için bütün Türkiye'de yas sürerken Selçuk Üniversitesi'nde okuyan bir grup öğrenci de yaşanan acıya ortak olmak için ilginç bir yola başvurdu. Başlarına baret takıp, yüzlerini siyaha boyayan öğrenciler ellerine aldıkları siyah ve boş dövizlerle merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek mahallesinde öğrencilerin yoğun olarak geçtiği alanda sessiz bir şekilde oturdu.

Amaçlarının Soma'da yaşanan maden faciasından ötürü ölen işçileri anmak olduğunu belirten Aşkın Kal, "Hiçbir siyasi yanımız yok. Hepimiz bir arkadaş grubuyuz. Eylem yapmıyoruz. Ölenlere saygıda bulunmaya çalışıyoruz ve hala bunun bilincinde olmayan insanlar için sadece burada oturup bunu onlara fark ettirmeye çalışıyoruz" dedi.

Fırat Yıldırım ise, "Soma'da yaklaşık 300'e yakın insanımızı kaybettik. Bizim burada bulunmamızın nedeni kaybettiğimiz insanlarımızı anmak. Herhangi bir siyasi oluşuma mensup değiliz. Sadece kendi aramızda toplanıp onların yasını tutmak istedik. Yas sosyal medyada tutulmaz. Bir şeyler yapmamız gerekiyordu ve bizim elimizden gelen buydu" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Konya'da Üniversite Öğrencileri Soma'nın Yasını Tutuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement