Konya İki Bakandan Okul Açılışı İki Bakandan Okul Açılışı - Son Dakika
Güncel

Konya İki Bakandan Okul Açılışı İki Bakandan Okul Açılışı

Konya İki Bakandan Okul Açılışı İki Bakandan Okul Açılışı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Konya'da işadamı İsa Bezirci tarafından yaptırılan oğlunun isminin verildiği İsa Can Bezirci Orta Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi.

18.02.2013 21:02

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Konya'da işadamı İsa Bezirci tarafından yaptırılan oğlunun isminin verildiği İsa Can Bezirci Orta Okulu'nun açılışını gerçekleştirdi.

Okul açılışı için memleketi Konya'ya gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ilk olarak partisinin koordinasyon toplantısına katıldı. Mille Eğitim Bakanı Nabi Avcı da Mevlana Müzesi'ni ziyaret etti. Avcı, burada karşılaştıkları turistler ve çocuklarla sohbet edip yakından ilgilendi. Ardından bir restoranda öğle yemeği yedi. Avcı'nın müze ziyareti sırasında gazetecileri, 'Bu özel ziyaret' diyerek görüntü alınması istemedi. Daha sonra Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte bir restoranda öğle yemeği yedi. İki bakan yemeğin ardından işadamı İsa Bezirci tarafından yaptırılan ve oğlunun isminin verildiği İsa Can Bezirci Orta Okulu'nun açılış törenine katıldı. İki bakan, okul girişinde öğrenciler tarafından karşılandı.

DAVUTOĞLU: "EN BÜYÜK HAYIR OKUL YAPTIRMAKTIR"

Bütün hayırseverlerin 'hayır' için yaptırdıkları yatırımın önemli olduğunu ifade eden Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, en büyük hayrında okul yaptırmak olduğunu belirtti. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: " Çünkü biz 'bana bir harf öğretenin kölesi olurum' diyen büyük sahabenin yolundan yürüyenleriz. Eğer bir harf öğretene köle olunuyorsa, öğretmenlerle, öğrencileri buluşturanlara ne olur düşünün."

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın bakanlık görevine getirildikten sonra milletvekili olarak seçildiği Eskişehir dışında ilk kent ziyaretinin olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Zaten manen o hep Konyalıydı. Eminim bu güzel yola çıkarken de Hz. Mevlana'nın, Şems-i Tebriz'inin desturunu alarak çıkmak suretiyle, aslında eğitimi irfanla, ilimle, ahlakla bezendiğini de hepimize göstermiş oluyorlar."dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na 'Ahmet Hoca' diye hitap eden Milli Eğitim Bakanı Nebi Avcı da, Bakan Davutoğlu'nun güzel konuşmasının ardından söylenecek birşey olmadığını ayrıca çocukların ve davetlilerinde soğuk havada üşümemesi için konuşmasını kısa yapacağını belirtti. Avcı, "İnsanların amel defteri böyle eserlerle açık oluyor. Her sabah burada yüzlerce çocuk, defterlerini açacaklar ve defterlerine yazdıkları her harften sizin defterinize de pay düşecek. Ne mutlu size. Bu hayırlı hizmetlerin başka hayırseverlerimize de örnek teşkil etmesini diliyorum."dedi.

İki bakan açılışın ardından, okulu gezip incelemelerde bulundu.

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Konya İki Bakandan Okul Açılışı İki Bakandan Okul Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement