Konya Umke, Enkazdan 6 Kişiyi Canlı Çıkarttı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Konya Umke, Enkazdan 6 Kişiyi Canlı Çıkarttı

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Konya Umke, Enkazdan 6 Kişiyi Canlı Çıkarttı

Van'da 23 Ekim Pazar günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, arama kurtarma çalışmalarına katılmak için bölgeye giden Konya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), bugün kente döndü.

Van'da 23 Ekim Pazar günü meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından, arama kurtarma çalışmalarına katılmak için bölgeye giden Konya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), bugün kente döndü. Çalışmaları hakkında bilgi veren ekip çalışanları, 6 kişiyi enkaz altından canlı olarak çıkardıklarını söyledi.

İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Van'da meydana gelen depremin ardından hemen organize olup bölgeye gitti. 2 ambulans ve 3 arazi aracıyla bölgeye giden 24 kişilik ekip, dün kente döndü.

Ekip çalışanları bugün İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci'yi makamında ziyaret etti. Ekip adına konuşan UMKE birim sorumlusu Şahin Akkaş, yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Ekip olarak yaptığımız kurtarma çalışmalarında enkaz altında 6 kişiyi canlı olarak çıkardık. Ayrıca canlı olarak çıkardığımız 22 yaşındaki hamile Yıldız Arslan isimli depremzedenin doğum sancıları başlayınca Sahra Hastanesi'nde ekibimizdeki görevli ebe Sema Arıkaymak tarafından doğumu gerçekleştirildi. Anne Arslan da kızına Sema adını koydu. Enkaz altında birde bizim dikkatimizi çeken tüm saatlerin depremin meydana geldiği 13.41'de durmasıydı."

Konya'ya UMKE istasyonu karacaklarını ifade eden Sağlık Müdürü Dr. Hasan Küçükkendirci ise şunları söyledi:

"2004 yılında Zümrüt Apartmanı, 2008'de de Taşkent'de bir yurdun çökmesinde görev alan UMKE, her zaman tatbikatlar yaparak kendini bu tür afetlere hazırlıyor. Türkiye'de ilk olacak bir projemiz var. 'UMKE İstasyonu' kuracağız ve 24 saat göreve hazır olacak. Nerede bir olay olsa oraya hareket edecekler." - Konya

Kaynak: DHA