Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Bulgaristan'da - Son Dakika
Güncel

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Bulgaristan'da

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Bulgaristan\'da

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin, "Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova vatandaşlarına vize rejimini kaldırması için lobicilik yapacağız" dedi.

02.12.2013 18:58

Bulgaristan Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin, " Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova vatandaşlarına vize rejimini kaldırması için lobicilik yapacağız" dedi.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Bulgaristan'a yaptığı resmi ziyareti kapsamında Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin ile görüştü. Görüşmede Vigenin, Bulgaristan'ın Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerin arasında yer aldığını belirtti.

İki bakanın başbaşa ve heyetler arası yaptığı görüşmelerin aradından Bulgaristan'ın Kosova'nın AB entegrasyonuna desteğini öngören bir müzakere imzalandı.

"Ülkemiz, Kosova'nın AB üyeliği konusunda örnek teşkil edecek desteğini verecek" diyen Dışişleri Bakanı Vigenin, "Avrupa Birliği'nin (AB) Kosova vatandaşların vize rejimini kaldırması için lobicilik yapacağız" ifadesini kullandı.

Görüşmede ikili ilişkilerin gözden geçirildiğini ifade eden Vigenin, yakın bir zamanda karma ticaret - ekonomik işbirliği komisyonunun toplantısı yapılacağını belirtti.

Priştine'de düzenlenecek bir seminerde iki ülkenin iş adamların arasındaki ilişkilerinin yoğunlaştırılacağını da kaydeden Vigenin, " Birleşmiş Milletler'e (BM) üyelik arzu eden Kosova bu konuda da Bulgaristan'ın desteğine güvenebilir" dedi.

Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj da, kültür ve eğitim alanında ikili ilişkilere özel önem verdiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Brada aptığım görüşmelerden dolayı büyük mutluluk duydum. Şüphesiz bugün Kosova Cumhuriyeti'nin en önemli günlerinden biridir. Bulgaristan, Kosova devletinin kuruluşunda daima çok önemli bir ortak olmuştur. İlişkilerimiz mükemmel, Kosova Bulgaristan'ın deneyimine ihtiyaç duymaktadır. Ülkemiz unutulmuş bir ada olma durumunda kaldı."

Hoxhaj, Kosova olmadan Batı Balkanlar'daki işbirliğin "eksik kalacağını" öne sürdü.

Kosova Dışişleri Bakanı ziyaretini tamamlamadan önce Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ve Parlamento Başkan Yardımcısı Aliosman İmamov tarafından da kabul edilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kosova Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj, Bulgaristan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement