Kosova Meclisi Feshedildi, Kosova Erken Seçime Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Kosova Meclisi Feshedildi, Kosova Erken Seçime Gidiyor

Kosova Meclisi Feshedildi, Kosova Erken Seçime Gidiyor

Oylamaya katılan 97 milletvekilinden meclisin feshi için 90'ı evet, 4'ü ret ve 3'ü çekimser oy kullandı.

07.05.2014 17:11  Güncelleme: 17:10

Oylamaya katılan 97 milletvekilinden Meclisin feshi için 90'ı evet, 4'ü ret ve 3'ü çekimser oy kullandı. Bu sonuçla Kosova erken genel Seçimlere gidecek. Erken seçimlerin tarihi ise 8 Haziran olarak belirlenmişti.

Özel oturumunda, Meclisin fess edilmesini isteyen 57 milletvekili adına konuşan Kosova Demokratik Birliği Partisi ( LDK) milletvekili Arsim Bayrami, kürsüye çıkarak, var olan siyasi kriz nedeniyle, Kosova Meclisinin feshedilmesi gerekliliğine işaret etti. Arsim Bayrami, bu sırada Meclisin feshedilmesi için bütün milletvekillerine evet oyu kullanmaları çağırında bulundu. Ardından bir konuşma yapan Kosova Başbakanı Haşim Taçi, erken seçimlere gidilmesinde anlaşmaya vardıklarını ve bunun mecburi bir karar olduğunu söyledi. Taçi, Meclisin feshedilmesi gereğini açıklarken, bu Meclisin artık işlevli olmadığını belirtti.

Başbakan Taçi, 'Böyle bir karar mecburidir ve bu erken seçimlerin örgütlenmesi için partilerle uyum içinde yapılmaktadır. Diğer bir sebep de Kosova Silahlı Kuvvetleri (KSK) kurulmasına ait Hükümetin kararının Mecliste tartışılmamasıdır. Bu arada Hükümet Meclisin yanıt vermediği birkaç yeni belediyenin kurulmasında karar almıştır' şeklinde konuştu. Taçi'den sonra yapılan tartışmalarda, Kosova'nın Geleceği İçin İttifak-AAK Meclisin feshi önerisine kıyasla Kosova Hükümetinin de düşürülmesi önergesinin oylamaya sunulmasını önerdi. Bu öneriyi Vetvendosye Hareketinin desteklemesine rağmen Meclis Başkanı Yakup Krasniçi böyle bir önerinin gündeme alınamayacağını, çünkü en azından 5 gün önce Meclis'e teslim edilmesi gerektiğini söyledi. Kosova Demokratik Türk Partisi ( KDTP ) milletvekili Müfera Şinik,Türk Milletvekilleri adına konuşurken, Kosova halkının çıkarına olduğu için Meclisin fes edilmesi için evet oyu kullanacaklarını bildirdi . Ardından yapılan oylama sonucunda Kosova Meclisi feshedildi ve erken seçime gidilmesi kararı alındı .Meclisin feshedilmesinden hemen sonra Kosova Demokratik Türk Partisi Milletvekili Fikrim Damka DHA'ya özel açıklamada bulundu. Damka, 'Yeni seçimler için hazırlıkları devam etmektir. Biz çoktan seçime hazırız, biz köklü bir partiyiz. Kosova Demokratik Türk Partisi ( KDTP ) her zaman kendi mekanizmaları içinde bu hazırlığı sürdürmüştür ve yapılacak olan seçimlere güçlü bir şekilde gireceğiz' diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kosova Meclisi Feshedildi, Kosova Erken Seçime Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement