Diyarbakır'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında büyük ve küçükbaş hayvanları kimliklendirme ve kayıt altına alma çalışmaları devam ediyor
Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Türkiye'de mevcut hayvan varlığının bilinmesi, dışa bağımlılığın sona erdirilmesi ve yetiştiricilerin Tarım ve Orman Bakanlığının uyguladığı hayvancılık desteklemelerinden yararlanabilmesi bakımından büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınmasının son derece önemli olduğu bildirildi.
Bu kapsamda büyükbaş hayvanlarda buzağı/malakların 3 aylık olana kadar, küçükbaş hayvanlarda kuzu/oğlakların 6 aylık olana kadar kimliklendirilerek kayıt altına alındığı ifade edilen açıklamada, İl Müdürlüğünce 2019'da, 269 bin büyükbaş, 532 bin küçükbaş, bu yıl ise 65 bin 500 büyükbaş, 137 bin küçükbaş hayvanın küpelenerek kayıt altına alındığı belirtildi.
Son Dakika › Güncel › Kovid-19 sürecinde büyük ve küçükbaş hayvanları kimliklendirme çalışması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.