Köy Köy Dolaştılar 240 Kız Çocuğunu Okula Kazandırdılar - Son Dakika
Güncel

Köy Köy Dolaştılar 240 Kız Çocuğunu Okula Kazandırdılar

Köy Köy Dolaştılar 240 Kız Çocuğunu Okula Kazandırdılar

Muş Merkez Kız Yatılı Bölge Okulu öğretmenleri, köy köy dolaşarak üç yılda 240 kız çocuğunu eğitime kazandırdı Kar kış demeden aileleri ikna etmek için yollara düşen 30 öğretmen, eğitimlerine ...

24.11.2013 12:34

KADİR TUNÇ -  Merkez Kız Yatılı Bölge Okulu öğretmenlerince yürütülen özverili çalışmalarla üç yılda 240 kız çocuğu eğitime kazandırıldı.

Kız çocuklarının eğitime kazandırılması kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce sürdürülen çalışmalar aralıksız devam ederken, Merkez Kız Yatılı Bölge Ortaokulu öğretmenlerinin özverili çalışmalarıyla anlamlı bir başarıya imza atıldı.

610 öğrenci ve 30 öğretmeni bulunan 20 derslikli okulun müdürü Melahat Aydın ve öğretmenlerin çabası sonucu üç yılda 240 kız çocuğu okullarına geri döndürüldü.

2011'de Avrupa Birliği desteği ile yürütülen "Bir Şans Daha Projesi" ile kız çocuklarının okula kazandırılması için başlatılan çalışmalar, üç yılda beklenenin üzerinde bir başarıya ulaştı. Bir yıl süreli olan projenin bitmesine rağmen çalışmalarını gönüllü olarak sürdüren öğretmenler, kar kış demeden köy köy gezerek velileri ikna edip kızlar çocukları okula kazandırmaya devam etti. Böylece ilkokuldan sonra okuldan zorunlu olarak uzak kalan kız çocukları öğretmenleri sayesinde yeniden eğitimlerine dönme şansı yakaladı.

Müdür Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kız çocuklarının okullaştırılması çalışmaları kapsamında 240 öğrencinin eğitime kazandırıldığını belirterek, projenin bitmesine rağmen çalışmalarına ettiklerini söyledi.

- "Kızların umuda açılan kapısı oluyorsunuz"

Kızların okula kazandırmanın yanında hak ettikleri kaliteli yaşam şartlarını da oluşturmaya gayret gösterdiklerini belirten Aydın, "Yatılı okul öğretmeni olmak büyük fedakarlık istiyor. Öğrencinin annesi, babası, ablası her şeyi oluyorsunuz.  Kızların umuda açılan kapısı oluyorsunuz. Öğretmenlerimiz ellerinden geldiğince öğrenci ve velilere yönelik çalışmalar yaparak eğitime önemli katkı sunuyorlar" dedi.

Aydın, okullarındaki öğrencilerin çoğunluğunun okulu terk etmiş veya ailesi tarafından okula gönderilmeyen öğrencilerden oluştuğunu ifade ederek, "Çocuklarımız bir süre eğitime ara verdikleri için eğitimden uzak kaldıkları sürenin telafisine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere ağırlık veriyoruz. Çocuklarımızın günleri okulda dolu dolu geçiyor" diye konuştu.

Matematik Öğretmeni Begüm Bahadır da öğretmenlik mesleğinin çok güzel olduğunu, özellikle yatılı okulda görev yapmanın çok daha farklı olduğunu kaydetti.

Kız çocuklarının öğrenimlerine devam etmesi için çalıştıklarını anlatan Bahadır, "Yatılı okulda öğretmen olmak çok farklı bir duygu çünkü öğrencilerimiz bize emanet. Çocuklarımızın topluma kazandırılması noktasında bize çok büyük bir sorumluluk düşüyor. Biz de elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

-' 'Öğretmenlerimiz bize inanıyor"

"Kız çocuklarının okula kazandırılması için elimizden geleni yapıyoruz" diyen Fen ve Teknoloji Öğretmeni Nurşen Demiroğlu ise köy köy gezip ailelerle birebir görüştüklerini, eğitimin önemini anlattıklarını belirtti.

Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Birtan Yıldız da kızların mutlaka okuması gerektiğini, tüm öğretmenlerle bu konuda büyük bir gayret gösterdiklerini belirterek, "Köy köy gezerek eğitime kazandırdığımız kız çocuklarının eğitimlerine katkıda bulunmak çok güzel bir duygu" dedi.

Kızlardan 8. sınıf öğrencisi Sümeyra Gürkan ise köylerinde sadece ilkokul olduğunu ve eğitimine devam etmek için yatılı okula geldiğini belirterek, "Öğretmenlerimiz bizleri çok seviyor biz de onları. Onlar sayesinde buradayız.  Öğretmenlerimiz bize inanıyorlar.  Biz de çok çalışarak onları mahçup etmeyeceğiz" şeklinde duygularını dile getirdi.

Necla Er ve Ayşenur Çalhar da eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olmak istediklerini söyledi. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Köy Köy Dolaştılar 240 Kız Çocuğunu Okula Kazandırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement