Küçükbay A.Ş. 11. Kez İhracatın Yıldızı Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Küçükbay A.Ş. 11. Kez İhracatın Yıldızı Oldu

03.02.2015 16:13

Küçükbay A.Ş. "İhracatın Yükselen Yıldızları Ödülleri"nin 'Hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamulleri' kategorisinin değişmeyen şampiyonu olarak büyük gurur yaşadı.

Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, "İhracat artıyor Türkiye büyüyor. İhracatın önemine inanarak biz de büyüme hedeflerimizde emin adımlarla yol alıyoruz" şeklinde konuştu.

Hayata geçirdikleri yeni yatırımlar doğrultusunda yükselen üretim ve ihracat oranlarıyla hedeflerini daha da ileriye taşıdıklarını kaydeden Küçükbay Yağ San A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Küçükbay, dünyadaki rekabet güçlerinin her geçen gün artığına dikkat çekti. Ege İhracatçı Birlikleri'nin 2014 yılı ihracat şampiyonlarını belirlediği törenin ardından bir değerlendirme yapan Küçükbay, pazarın ve rekabetin gerektirdiği yeni yatırımlar ve yeni pazarlara açılma politikasıyla hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda önemli başarılar elde ettiklerini belirtti.

Orkide ve Ekiz'in yüksek kalite ve uygun fiyat anlayışından taviz vermeden tüm dünyanın takdirini toplamayı başarmış markalar olduğunu sözlerine ekleyen Küçükbay, "100 milyon doları aşan ihracat rakamlarımızla Ege İhracatçı Birlikleri'nin hububat, bakliyat, yağlı tohumlar ve mamüllerinde açık ara ihracat şampiyonluğunu bir kez daha elde etmenin gururunu yaşıyoruz. Önümüzdeki yıl bu rakamı daha yukarıya taşıyarak ihracat şampiyonluğunu elden bırakmayacağız Ayçiçeğinden, mısıra, zeytinyağından margarine ve endüstriyel alana hitap eden ürün çeşitliliğimiz önemli rekabet güçlerimizden biri. Uluslararası arenada en küçük detayları bile düşünerek hareket etmek gerekiyor. Küçükbay A.Ş. ailesi olarak özverili yönetim kadrolarımız ve personelimizle birlik içerisinde ülkemizin geleceğine katkı sağlamak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ege İhracatçı Birlikleri Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamülleri Sektörü'nde 2014 yılının ihracat şampiyonluğu ödülünü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun elinden alan Dış Ticaret Koordinatörü Ahmet Kuddusi Us ise şampiyonluğu 11. kez açık ara kazanan Küçükbay A.Ş.'nin büyük bir başarıya imza attığını söyledi. Özellikle Uzakdoğu ülkelerinde ayçiçek ve zeytinyağı tüketiminin artmasıyla birlikte bu ülkelerle önemli bağlantılar gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ayçiçek, mısır ve zeytinyağının yanı sıra ev dışı tüketimde kullanılan endüstriyel yağları ve margarin çeşitlerini de ihracat programına ekleyerek nüfus yoğun pazarlara yönelen Küçükbay A.Ş.'nin dünya piyasalarında yaşanan konjonktürel zorluklara rağmen ihracatta büyük başarı elde ettiğini de dile getirdi. İsmi bile duyulmayan ülkelere satış gerçekleştirerek ihracat portföylerini sürekli genişlettiklerini ve yeni pazarlar yaratmanın önemini sergilediklerini sözlerine ekleyen Ahmet Us, " Afrika'dan, Uzak ve Orta Doğu'ya, Avrupa'dan Kuzey ve Güney Amerika'ya uzanan ihracat ağımızla dünya pazarlarında yağ alanında ülkemizi başarıyla temsil etmenin gururunu yaşıyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Küçükbay A.Ş. 11. Kez İhracatın Yıldızı Oldu - Son Dakika


Advertisement