Kula Mensucat 313 Milyon Liraya İcradan Satılık - Son Dakika
Güncel

Kula Mensucat 313 Milyon Liraya İcradan Satılık

Kula Mensucat 313 Milyon Liraya İcradan Satılık

İzmir'de tekstil sektöründeki geçmişi 1930'lara dayanan ve bir çok kişinin ekmek kapısı olan Kula Mensucat'ın 33 dönüm üzerine kurulu fabrikası, düğün salonu, arsa ve ağaçların da bulunduğu üç ayrı parsel 313 milyon liraya 5'inci İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.

14.08.2015 16:18

İzmir'de tekstil sektöründeki geçmişi 1930'lara dayanan ve bir çok kişinin ekmek kapısı olan Kula Mensucat'ın 33 dönüm üzerine kurulu fabrikası, düğün salonu, arsa ve ağaçların da bulunduğu üç ayrı parsel 313 milyon liraya 5'inci İcra Dairesi tarafından satışa çıkarıldı.  İlk satışın 17 Kasım'da yapılacağı, alıcı çıkmaması durumunda ikinci satışın 25 Aralık'ta yapalacağı belirtildi. Bayraklı'da gökdelenler bölgesindeki Kula Mensucak'a çok sayıda taliplinin bulunduğu bildirildi.

1930'lu yıllarda Sait Çolak, Kula Mensucat ismi ile Kula'da dokuma işine girdi. Kula'da kurulan fabrika 1951'de İzmir Bayraklı'ya taşındı. Sait Çolak'ın vefatı sonrası çocukları arasındaki anlaşmazlık, Kula Mensucat için de sonun başlangıcı oldu. Yaşanan anlaşmazlıkların derinleşmesiyle de şirketler zor duruma düştü.

1986'DA SATILDI

1986'de iflas masasında şirketlerin satışı gerçekleşti. Kula Mensucat'ı, Antalyalı Eğilik Ailesi satın aldı. Kula Mensucat'ı bir kaç yıl içinde yeniden ayağa kaldıran Erol Eyilik'in işleri de 2000'li yılların başında bozuldu. Kula Mensucat'ın tekstil sektöründen çekilmesi 2000'li yılların ortasına başladı. İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl açıkladığı büyük sanayi kuruluşları listesine 21 kez giren Kula Mensucat, söz konusu listeye en son 2001 yılında 319'uncu sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl haziran ayında İzmir 5'inci İcra Dairesi tarafından satışa çıkarılan ancak alıcı çıkmayan Kula Mensucat'ın fabrika ve arsası, bu yıl yeniden satılıyor.

11 YIL ÖNCE ÜRETİMİ DURDURULDU

İzmir 5'inci İcra Müdürlüğü, 11 yıl önce üretimi durduran Kula Mensucat'ın kentin en değerli yerindeki 3 taşınmazını ayrı ayrı satışa çıkardı. Satışı istenen üç ayrı taşınmaz için verilen ilanda hızla gelişen bölgede olduğu, İzmir Merkezi İş alanı (MİA) alanında yer aldığı, çevresinde gökdelenler bulunduğu belirtildi.

312 milyon lira değer biçilen taşınmazların satışı için yeni tarih ise 17 Kasım 2015 olarak belirlendi. İzmir Adliyesi İcra Müdürlükleri Müzayede Salonu'nda yapılacak ihalede talip çıkmaması durumunda ikinci satış için 25 Aralık 2015 tarihinde yine aynı saatlerde belirlendi. 3 ayrı taşınmazın toplam değeri 313 milyon liraya ulaşıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kula Mensucat 313 Milyon Liraya İcradan Satılık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement